Реклама / Ads
7| 8433 |19.02.2018 ПОЛИТИКА

Тадаръков: Сблъсъкът президент-премиер може да доведе до предсрочни избори

.
Димитър Тадаръков
Сега определено не е моментът да се разиграва театър от страна на премиер и президент. Задочният сблъсък, до който двамата стигнаха не ме изненадва изобщо, но България има нужда от стабилно правителство, особено по време на европредседателството.
 
Това каза бизнесменът проф. Димитър Тадаръков по повод острите обвинения, които Борисов и Радев отправиха един към друг в края на миналата седмица.

Припомняме, че повод за това стана интервю на министър-председателя, в което той обвини началника на кабинета на президента Иво Христов, че е основен виновник за напрежението между правителството и президентската институция.

А малко по-късно реагира и президентът и припомни, че Борисов е получил "коледен подарък" с пълната, безрезервна подкрепа от Ахмед Доган.

"Не мога да си обясня как премиерът стигна дотам, че да дискутира действията на началник на кабинета на българския президент и то с непроверена и неточна информация. И от друга страна президентът пък да обсъжда въпроси с невярна информация, свързани с премиера", подчерта Димитър Тадаръков.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че една подобна ситуация несъмнено би могла да отключи провеждането на предсрочни избори в страната. По думите му, ако Борисов и Радев не се приземят и не намерят общ език, на който да се разберат и да работят в името на народа, ситуацията няма да се промени и подобни "циркове" ще продължат и занапред.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 10117 |16.02.2018 Проф. А. Христова: Радев и Борисов вече са в гореща война . 12| 11011 |15.02.2018 Петър Чолаков за Фрог: Борисов опитва да разклати имиджа на Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads