Реклама / Ads
40| 6870 |08.12.2009 ПОЛИТИКА

М. Тагарински, 51 г., хетеросексуален: Не съм част от ченгеджийницата

.
Марио Тагарински
Напусналият ПГ на РЗС депутат бил наясно за себе си кой е създал партия РЗС. Той разкритикува стила на управление в РЗС, липсата на диалог и добър тон и каза, че ГЕРБ не му е въздействал.
 

Аз съм 51 годишен, хетеросексуален мъж с щастлив брак, деца и внуци и всеки знае, че решенията си взимам сам.
Натрупаха се много компромиси, повече не можех да правя, обави по БНТ самоотлъчилия се от РЗС депутат Марио Тагарински, според когото в конкретния случай драма нямало.

Преди изборите аз бях заявил категорично, че няма да участвам в тях.  Два дни преди регистрацията обаче Абаджиев и Янев ме помолиха лично да се ангажирам с Враца, питаха ме мога ди да предложа хора от градовете наоколо. Аз съм и в списъка на спонсорите. Не виждам никакъв трагизъм, каза Тагарински

Събитията от последните дни показаха, че има непреодолими препятствия между нас. Когато си партньор със съмишленици за дясно консервативно управление, е хубаво да го правиш честно и почтено с партньорите. Това обаче не се случваше, коментира Тагарински. Подобен стил на управление на ПГ не съм срещал, а аз имам опит в политиката. Не може някой да пристига с готови решения и да не води диалог, разкри той.

Моите избиратели и тези, които ни подкрепиха, гласуваха за дясноцентристко управление, а такава подкрепа напоследък не се оказва, увери Тагарински, който предпочитал кривиците да се кажат, за се върви напред. Тонът от последните дни минал всякакви граници. За това говорел и случаят с ултиматума. Как ще ме убедят да се върна с този арсенал от думи: "контраатака", "нападение". Ще ме убият ли, попита депутатът и афористично заяви, че и най-лошият мир бил по-добър от най-добрта война.

РЗС беше успешно започнал проект, но развитието му не се реализира в добра посока. Янев има определени качества, но трябва да промени стила и начина си на управление, защото тези, които го съветват, не го правят добре, каза депутатът.

Тагарински убедено заяви, че не е част от ГЕРБ и не е коментирал действията си с Борисов или хора от ГЕРБ. Имал приятелски отношения с него, но не се били чували 6 месеца. Сега обаче му звъннал, за да му каже,че е жив и здрав и че никой не му е въздействал, за да не се преприемат каквито и да било издирвателни действия за него. Преди това се обадил на Д. Абаджиев и му казал да престанат с глупостите. Тонът обаче в последно време минал всякакви граници, подчерта отново Тагарински. Той знаел защо Яне Янев е изнервен в последно време. Ако напусна парламента, това ще стане по моя воля и по волята на онези, които са ме избрали, а не по волята на платени клакьори, които ще бъдат докарани тук, заключи той.

В политиката не може да се играе на стражари и апаши, това става само в детството, посъветва Тагарински, който бил наясно за себе си кой е създал тази партия. Не съм част от ченгеджийницата, увери той. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5068 |07.12.2009 Ж. Желев: Идеите на СДС начертаха прехода . 24| 6955 |07.12.2009 А. Семов: България пак става тоталитарна държава . 28| 9080 |05.12.2009 Професионалният предател Марио Тагарински . 19| 10294 |04.12.2009 Златни пендари подпалиха ГъЗъ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads