Реклама / Ads
277| 8997 |21.08.2013 ПОЛИТИКА

Тайната: Поне 10 настоящи ГЕРБ-ери отивали в ГЕРБ 2

.
Мирослав Найденов
Поне 10 са депутатите на ГЕРБ, с които е разговаряно и те имат нагласата да напуснат партията на Бойко Борисов и да направят своя независима група, твърди Мирослав Найденов.
 

На 31 август или 1 септември в Етрополе ще се проведе първата сбирка на бившите членове на ГЕРБ, които ще обсъдят учредяването на нова партия. Учредителното събрание на новата политическа формация е насрочено за 22 септември и то ще бъде в НДК, информира "Репортер".
 

"Няма да имаме лидер. Ще има Управителен съвет от 10-11 души и председател, който все пак да има правомощия да свиква заседания." Това обяви Мирослав Найденов, който беше земеделски министър в правителството "Борисов".
 

Според него поне 10 са депутатите на ГЕРБ, с които е разговаряно и те имат нагласата да напуснат партията на Бойко Борисов и да направят своя независима група. Найденов отказа да назове имената им, тъй като смята, че върху тях ще бъде оказан натиск от страна на ръководството на ГЕРБ, за да не напускат.
 

Сред учредителите на новата формация са и бившите депутати от ГЕРБ Иван Димитров, Павел Димитров, бившият областен управител на Стара Загора Недялко Недялков и Емил Димитров. Сбирката ще се проведе именно в хотела, който всички в Етрополе казват, че е на Димитров.

"Това ще бъде нова формация, в която ще влязат млади и необременени. Аз лично настоявам да бъде въведена политическата лустрация, която да обхване периода от 1989 г. до днес. С това декларирам, че нито аз, нито колегите ми - бивши депутати, ще влезем някога пак във властта", поясни Найденов. Новата формация ще стои в по-голямата си част в десния спектър. Тя още няма име, но в него няма да има думата "България". В момента се водят предварителни разговори с ВМРО и Движение "Модерна България" за бъдещи действия, обяви още Найденов. Според него тези формации са много близко като идеи и философия до все още неучредената партия на бившите ГЕРБ-ери.
 

Според Найденов е много хубаво, че "Модерна България" на Борислав Цеков има на сайта си възможност за провеждане онлайн на политически референдуми. Така ще се поставят въпроси и те ще бъдат обсъждани с хората в реално време. Това ще бъде важно за вземане на решенията, смята Найденов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 7090 |19.08.2013 ДСБ активно ще подкрепя протестите . 282| 14694 |19.08.2013 Мощна подкрепа за Орешарски през септември . 42| 8425 |18.08.2013 Партията (на Вигенин и Миков) е права, дори и да лъже . 50| 22396 |14.08.2013 Бинев и Симеонов – горчиво...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads