Реклама / Ads
24| 14065 |28.08.2019 ПОЛИТИКА

Татяна Дончева: Манталитетът на Иван Гешев - нагоре лази, надолу гази

.
Татяна Дончева
Сегашното излъчване на главен прокурор е много неприятно и много предвещаващо бури. Все пак по-разумните хора трябва да си дадат сметка за това. Заради полицейското си образование и кариерата Гешев няма нито интелект, нито задръжки.
 

Това заяви Татяна Дончева пред бТВ. По думите и неслучайно разговорът в студиото е започнал с темата за министъра на културата Боил Банов и реакцията му към оперната прима Дарина Такова, защото назначаването извън превилата, както става и при Иван Гешев не е нещо нетипично за страната ни.

 

По думите й е безспорно е, че „Ти си го избра“, но има още няколко неща. Иван Гешев е възпитаник на полицейската школа. Рекрутирането на полицаи на висши постове е дало само негативни резултати. Гешев има образование и кариерно развитие, което формира определен манталитет. Той е следния - нагоре лази, надолу гази. Такива хора си имат своите особености,  полицаите и военните. Тези хора си имат манталитет, който няма нищо общо с този на магистратите. Пиарската кампания за тази номинация няма нищо общо с това да се подбере подходящия човек за пост.  Забележете, че цялата прокурорска гилдия беше заставена да подписва.  При заповед на Цацаров, кой ще си рита трудовата книжка и ще откаже да се подпише? Няма как Митьо Гестапото да се яви като застъпник на Гешев без да се запитаме защо. Каква е работата на Библиотекарския или УНСС да дават такава подкрепа.

 

Човека е завършил полицейска школа, ходи с пистолет на кръста. Там няма нито интелект, нито задръжки. Ако до сега плащаме на Цветанов акциите и още не сме ги изплатили, предстоят тепърва незаконни арести и акции. Това ще продължи през целия мандат на Гешев. Нали заради това има квоти в съдебната система. Очевидно е, че без такъв обществен натиск не може да се капарира. Прокуратурата изпълнява провокации срещу кметове, посочени от ГЕРБ. Това което се прави като публичност на администрацията е поръчково. Това което се прави срещу Иван Костов не е по различно. Той е почти в пенсия, пише неща за прехода, ако искате ги четете, ако не искате, не ги четете.

 

Реформата е необходима, тя трябва да се прави от законодателните органи, от политическите позиции, от президентството също. Това трябва да се изговори.

 

За предстоящите местни избори Дончева коментира, че всички избори са подли. Ако някой си е извадил извод, че България можеше да тръгне в друга посока, може биха могли да се съобразят и гражданите в София, които са по-смели от гражданите в провинцията. Може да се направи пробив така. Мая Манолова има шансове за пробив. Ако ние се обединим срещу ГЕРБ в София това ще е краят на ГЕРБ, каквото и да говори Георги Харизанов. Бих заложила на Манолова, защото ако се получи такъв пробив, хората ще имат увереност че това може да приключи. Генералната задача трябва да бъди превземането на София. Това ще даде възможност за измитането на мутрите.

 

Няма как да ми кажете, че слугите на бившата комунистическа номенклатура са десни. Това което се е натрупало в София от 2005 г. насам, тези свински черва, зависимости на фирми, трябва да бъде спряно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 13845 |12.06.2019 Според Татяна Дончева Емил Радев е фаворит на ГЕРБ за главен прокурор . 17| 20312 |07.04.2019 Татяна Дончева: ГЕРБ върнаха Гестапо, то ще отнема нашите имоти . 15| 12629 |29.07.2018 Татяна Дончева: Макрон, Меркел и Юнкер крепят статуквото у нас . 16| 16528 |26.05.2018 Татяна Дончева: За Борисов плащаме и ние, и тия отвън, дето го туриха начело

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads