Реклама / Ads
1| 9523 |25.05.2009 ПОЛИТИКА

Театърът на властта през погледа на Влади Въргала

.
българските политици Източник: Вяра Йовева
Странните физиономии на българските политици са достойни да влязат в пантомима, но обикновено остават незабелязани. Мигновените образи обаче показват, че и те са хора и могат да кривят лица като всички околни.
 
Българският политик, като важна обществена личност винаги е бил сред най-сниманите и показвани във всички медии. Заради непрекъснатите изяви, колкото и да се стремят по всяко време да запазят своята усмивка и физиономия „за пред хората”, популярните муцуни също имат своите странни гримаси и фасони. Предлагаме ви някои моментни състояния на български политици, които окото на Frognews.bg успя да улови в различни ситуации. За коментар потърсихме актьора Влади Въргала, който с неподправено чувство за хумор коментира гримасите на властта.


Имат ли българските политици изградено „сценично поведение”, когато наоколо има камери и фотоапарати?

Камерите вече са абсолютно навсякъде – като тръгнеш от кръстовището на „Орлов мост”…Има вече камери, които са колкото безопасна игла. Заради това тези хора започват да живеят в параноя, че всеки един момент са снимани и следени. По този начин те стават лесна мишена за зашиване, защото точно когато най не очакват, ще се намери някой да ги хване в крачка. Занимавал съм се със скрити камери и винаги е било така.
Една снимка може да те съсипе за секунди. Да те възвеличае – много трудно. Ако видиш как някой от тези хора си бърка в носа, то това сваля рейтинга му моментално. Ако обаче на снимката помага на някоя старица да пресече булеварда, ще стане куриозно. Веднага ще тръгнат слухове „ето новата му приятелка.”


Стефан Данаилов и Ангел Марин

Това е моят учител, човекът, който узакони моята професия, с която се занимавам в момента. Данаилов притежава уникалната способност да има винаги положителна харизма. Навремето всички мъже искаха да са като Стефан Данаилов. Когато бях студент, целият клас имитираше поведението на Данаилов. Може и да е изненадващо, но всъщност това, което е Въргала в много от елементите е Стефан Данаилов. Това е един невероятен гамен с уникална ерудиция. Самата снимка бих я кръстил „Смени коката! Казаха, че боливийската е по-добра.”


Ген. Златан Стойков

За този човек съм чувал, че е много дисциплиниран. В армията има един огромен проблем – ако си личност, нямаш шансове да просперираш. Той обаче през цялото време е комбинирал личността с конюкнтурата. На снимката има леко разсейване. Това е всичко, което представлява всъщност армията ни. Под каква егида е в момента тя? На НАТО. Ако Турция ни нападне, кой ще ни защитава? Руснаците?
Българският офицер е нещо, което се тълкува като скрита лимонка, въобще всичко, свързано с армията. Нашите войници винаги са били като нинджи под прикритие. В момента, ако ме питаш имаме ли армия, не само аз, а и 80% от хората не могат да ти отговорят.


Камелия Касабова


Тя е от тези, които не са ми много ясни. Като човек, забелязвайки я, ти става симпатична. Всъщност какво прави тя? Води едни заседания, на които никой не ходи. На снимката все едно си казва „Имам 15 минути почивка до заседанието – а, взеха, че свършиха.”


Елеонора Николова

„То не че е не, пак е да, ама ако ще е така, вие как мислите? – Да, имам конкретен отговор на въпроса ви.”


Димитър Абаджиев

Митко, освен, че изсребря за няколко години, аз не разбрах какво хубаво направи за мен. Той винаги е бил в периферията по свой си начин. Снимката бих кръстил „Куче касичка, джука касичка.”


Милен Велчев

За мен този човек е едно от малкото интелигентни присъствия в политическия живот. Никога не съм го срещал, не сме се запознавали, но аз лично бих бил по-щастлив да се запознаем с брат му. Все пак Милен е човекът, който прави парите, но осребряването минава през брат му. Това е политик, който представя България на много световни нива и се гордея, защото ако отида аз, няма да е същото. На снимката все едно е чул новата цифра на инфлацията или за рецесията.


Ген. Васил Василев

Васко е човек, с когото сме много добри приятели. Винаги ме е подкрепял в много трудни моменти. Той е един от моите фенове и аз го приемам много лично признание на човек, който е капацитет. Васко може да бъде много забавен и в същото време – адски свиреп. Както си седите и си говорите нещо забавно за секунди може да те накара да изстинеш. С него се знаем още когато беше окръжен на София. Покрай него нищо не е ясно. Винаги се говори нещо, но никой не е сигурен дали е така.
Бихме могли да кръстим снимката, имайки предвид, че е голям левскар „Съдията на последния мач? Има някои работи…”.


Любен Корнезов

Той може да е благодарен на вътрешнопартийните структури, че са го избрали. За мен той е балансиран човек. Не е направил нищо, с което да го величая или да го наругая. На тази снимка виждам един човек, който показва накъде трябва да отиде конюнктурата. Говорим за снимката, като направим предварителна уговорка, че тя не е маята.


Георги Първанов

Първанов Този човек е нещо, което претърпя огромно развитие. В момента практикува една професия, която не е много ясна. Какво значи президент? Звучи като независим депутат, защото от него не зависи нищо. Въпросът е как ще изглеждаш и как ще се държиш докато от теб не зависи нищо. Първанов се справя блестящо. Има страхотен пиар. Независимо от всички политически лутания и опити да му сложат емблемата „комунист”, той се оказа в квалификацията „и комунист, и некомунист”. Никой не може да разбере. Снимката можем да кръстим: „Възможно ли е БСП да остане сплотена и това да е добре за народа? – Охохохохохохохо!(със смях).

Съжалявам, че повечето от тези хора решават само своите проблеми, ужким, че са твои. Съжалявам, че в държавата ни добрите и лошите примери са изобилстващи. Имаме за пример Христос, Хитлер, Васил Левски. Т.е. всичко онова, което е трябвало да се случи с едни хора ние го имаме. Ние нямаме едно – памет.
В момента ние вървим отзад напред. Първо си избираме някого, а след това започваме да го анализираме и наблюдаваме. Ние не знаем те ли са нашите хора. Едновременно с това светът е престар. Толкова много е живял, а нищо не се е променило. В България всичко е като в Древния Египет – има един фараон, няколко знатни хора и започва голямата гъчкана – кой да издрапа повече. Но който и каквото да ти говори, става въпрос единствено и само за пари. За нищо друго. Дали си от СДС, дали си от БСП, дали си военен или си политик, всъщност най-важното са парите. Кое е онова, което можеш да покажеш и да те обозначи? Ти си голям глас, пееш супер. Да де, ама като се съберат хората, ти трябва да можеш да пееш, за да докажеш пред тях нещо. Така сме устроени – да мислим за пари. В момента, в който се напечата 1 долар, има 30 % лихва. В момента на получаването му, автоматично започваш да го изплащаш. Реално работиш за 6 ли са, 16 ли са човека, светът не е толкова голям, колкото си мислим.
Всеки един може да мрази политиците до степен, че е готов да убие някого. Паралелно с това може толкова да се вманиачи и да си хареса политик, че да е готов да го пусне в леглото на жена си. И в двата случая по една и съща причина – парично благосъстояние. Нищо друго не те свързва с тези хора.
Единствените мохикани, които работят с обич към професията са медицински сестри, учители и пр. За тези пари, които вземат, не знам защо освен заради любов към работата стоят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 8667 |19.05.2009 През май Доган дръзновено по Живковски . 24| 6354 |18.05.2009 Развод с ДСБ искат сините в София . 37| 14762 |16.05.2009 Димитър Абаджиев води европейската листа на РЗС . 5| 6768 |15.05.2009 Българска рапсодия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads