Реклама / Ads
8| 18369 |11.12.2015 ПОЛИТИКА

Тежки взривове на Орлов мост! Паника, но жертви няма

.
Терористичен акт до Орлов мост! Няколко последователни взрива в Борисовата градина хвърлиха в паника столичани. Жертви няма, освен няколко счупени прозореца на стари сгради в района - по данни на пенсионери. Полицията отказва информация.
 
Не се чудете какво става. Взривове наистина имаше на 9 декември. Имаше и примрели от страх хора по спирките на градския транспорт на Орлов мост. Имаше спрели автомобили. Оказа се обаче, че шубето е било излишно, защото разтърсващите гръмове не са били от самоделни бомби на ислямисти, а топовни салюти в чест на словашкия президент Андрей Киска. Дууум, дууум... Колко са били точно салютите не е важно. След всеси изс трел обаче трясъкът принуждаваше хората в района да приклякват, а тътенът разтърсваше улиците и сградите в радиус от близо километър. Няма и месец след черния петък на 13 ноември в Париж, това несъмнено е екстремно преживяване и тестване на степените за страх.

В нито едно от съобщенията в медиите за посещението на президента Киска в София не се споменава, че ще има топовни залпове (такъв е протоколът), за да не се притесняват хората, като чуят гърмежите, подобни на взривове. А и кой, освен сапьори и артилеристи, би могъл да разпознае видовете взрив, да е наясно с ударната вълна, протоколните процедури и пр.?

Това е задължение и на Столична община. Има отделна програма на БНР за столицата, по която би могло да се обясни за какво става дума. Поне част от хората в столицата ще чуят.

Проблемът изглежда незначителен. Но не и за тези, които бяха в Борисовата градина, на и около Орлов мост. Имаше и немалко деца. Незначителен изглежда и фактът, че по същото време премиерът Борисов игра футбол, вместо да е в Народното събрание, където се извършваше поредната гавра с т.нар. "реформи" в съдебната система. Въобще все дребни неща, на които уж не трябва да обръщаме внимание. Да не се учудваме тогава, когато наистина гръмне някой взрив, недай си Боже, да чуем весели коментари, че става дума за салюти.

Всъщност и днес е петък, можете да си налеете по едно и да чукнете на дърво. За всеки случай...

 

Валертилерия Зелева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5059 |11.12.2015 Ето как партиите гласуваха за прокурорските квоти в съдебния съвет . 4| 5015 |10.12.2015 Михаил Миков : Идва социална зима . 1| 6233 |10.12.2015 НС прие Законопроекта за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове . 1| 4940 |10.12.2015 Миков: Правата и свободите са нишките на съвременния цивилизован свят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads