Реклама / Ads
35| 8687 |29.04.2014 ПОЛИТИКА

А. Тодоров: Дивизиева е дялан камък на задкулисието

.
Политологът Антон Тодоров
Мария Дивизиева е най-високопоставеният представител от кабинета Орешарски, който може да стане клиент на Темида. Основният сблъсък обаче е друг – вътрешно прокурорски и магистратски. За малко над 700 хил. лв. е проектът, за който става въпрос. Това не е чак толкова голяма сума.
 

Това коментира журналистката Стояна Георгиева в сутрешния блок на бТВ. Не е била обявена обществената поръчка, парите били изхарчени от Пенгезов и Петков, а ролята на Дивизиева е, че преправила документите със задна дата. Често използвана схема, каза Георгиева.

Началникът на политическия кабинет на премиера Пламен Орешарски се оказа замесена в разследването за измами по Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК), по което по-рано същия ден бяха повдигнати обвинения срещу председателите на Софийския апелативен съд и на Военно-апелативния съд Веселин Пенгезов и Петър Петков. През 2009 г. Дивизиева е била директор на ОПАК и зам.-министър на държавната администрация и административната реформа.

Мария Дивизиева е от дяланите камъни на задкулисието. На 25 г. влиза в съда. След това става парламентарен секретар. Винаги върви на къса верижка до Николай Василев, коментира политологът Антон Тодоров. Антон Тодоров направи кратка ретроспекция за дейността на Мария Дивизиева и подчерта, че тя е била шеф на предизборните щабове на Димо Гяуров и Меглена Кунева в две различни предизборни кампании. По думите на политолога сега в правителството на Пламен Орешарски именно той стои зад нея, самата тя е казала, че е поканена лично от премиера. „Той е другият дялан камък на задкулисието", изтъкна Тодоров.

Това, че някой се издига в държавната администрация може да бъде изтълкувано с това, че човекът добре се справя и е част от добър екип, противоречи на Тодоров Стояна Георгиева.

Пламен Орешарски, другият дялан камък на задкулисието е също зад нея, заяви Антон Тодоров и припомни, че Орешарски е човек на Васил Божков – Черепа.

Възможно е да съставим всякакви конспиративни теории покрай делото срещу Пенгезов, ето сега и след намесата на Дивизиева. Бяха създадени редица фондации и организации с безпредметно действие. Дивизиева обаче нямам как да разклати това правителство. Заедно с мъжа й Петър Стоянович, според Георгиева, те нямат политически гръб.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 13810 |26.04.2014 Антон Тодоров: Срещу президента има документи, но той е недосегаем . 206| 22437 |09.08.2013 Антон Тодоров: Реформаторският блок е проект на задкулисния д-р Франкенщайн . 59| 13528 |02.05.2013 А. Тодоров: Даниел Вълчев и Галина Маринска са източвали най-голямата фирма на Първо главно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads