Реклама / Ads
4| 6307 |06.12.2017 ПОЛИТИКА

Трайчо Трайков: Върнаха делото срещу мен и Дянков с убийствени аргументи

.
Трайчо Трайков
СГС върна делото на прокуратурата с убийствени аргументи – каза им, че не е ясно какво престъпление са извършили обвиняемите и не е ясно какво друго е трябвало да се направи. Вероятни нищо не е променено – един скалъпен, незаконен и ненужен материал от прокуратурата ще опита своя късмет в специално създадения специализиран съд.
 
Така бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков коментира в студиото на КОД 11-13 делото срещу него, Симеон Дянков и Иво Прокопиев за безстопанственост. Той заяви пред BiT, че не е оптимист от факта, че от Софийски градски съд делото ще се гледа в Специализирания наказателен съд.

Бившият енергиен министър коментира и рестартирането на проекта АЕЦ „Белене“. Според него не е ясно по какъв начин са избрани експертите в БАН, които са направили анализ на проекта.

„Като видях, че Овчаров е казал, че „Белене“ не е далавера – се прекръстих. От междинния доклад на БАН става ясно, че проектът е неудачен и крие рискове. Те са изследвали 50 години напред приемайки, че нищо няма да се промени – но това е прекалено съмнително. Управляващите си стоят и гледат мача отстрани и чакат хора като Овчаров и Първанов да им свършат мръсната работа“, каза Трайков.

„Ако всичко се случи в срок и никой не надуе някоя цена, до сега са вложени 3 млрд. лева от 24 – това са 12%. Първанов и другите се опитват да заблудят хората, че всичко е почти готово и трябва още съвсем малко да се донандгради“, допълни Трайков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4373 |06.12.2017 ВАС спря делото на Мая Манолова срещу ”Топлофикация” . 1| 4553 |05.12.2017 Делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев влиза в съда . 3| 4490 |05.12.2017 Пускат Ахмед Муса срещу 7500 лева гаранция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads