Реклама / Ads
24| 6466 |31.07.2011 ПОЛИТИКА

Трактора вече не харесва Яне Янев, а само себе си

.
Обикновен трактор...
Създали сме такава харта за гражданско управление, която ще промени цялото общество и страната въобще. Това изтъкна соченият за „Октопод” Алексей Петров и допълващата го Душана Здравкова, доскоро съдийка във Варна, а сега лява ръка на Трактора.
 
Двамата дадоха пресконференция в БТА, на която се опитаха да обяснят неповторимостта на политическите си идеи за преобразяване на България. Не стана ясно само как това ще стане, след като поста към който са се устремили – президентският – няма въобще правомощия, за които говорят.

„Обединихме усилия за голяма цел“, каза доволен Алексей Петров и опита да бъде духовет: „Очаквайте дълбока оран наесен. Гарантирам!“.

Алексей Петров се представи като изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, но в Търговския регистър името му не фигурира като такъв. Въпреки това бившият милиционер говореше едновременно от името на ССИ и като кандидат-президент. Не стана ясно обаче дали Душана Здравкова е негово вице или само съмишленик.
В проекта „Харта за гражданско управление” те описали 7 основни принципа, които трябва да извършат революция в страната. Обещават щедро реална власт на гражданите; обществена, политическа и гражданска отговорност; за власт и отговорност на регионите; връщане и зачитане на достойнствата на българина; реален конституционализъм; сътрудничество и екипност; защита на националните интереси.

Според Трактора и Здравкова хартата била призив към неполитически и политически движения и партии за приемане на съвместни действия за пряк граждански достъп до управлението на държавата. Това можело да бъде постигнато чрез Велико Народно събрание, но не точно сега. Кога – не стана ясно.

На пресконференцията Петров обясни също, че симпатиите му към РЗС на Яне Янев се ограничават вече само до частта за нова Конституция. „Преди повече от година и половина наистина симпатизирах на РЗС при това точно в частта на тяхното желание да се промени Конституцията и с това се изчерпва моето отношение“, каза соченият за лидер на Октопода, срещу който се очаква в скоро време да започне съдебен процес и да му се предявят обвинения в обем от 100 тома.
Нито един от присъстващите го журналисти не го попита за президент или за затвърник се готви всъщност Петров, ако бъдат доказани поне част от престъпленията, които прокуратурата смята, че е извършил. Никой не го попита също как ще съвместява кандидат-президентската си кампания със съдебните заседания, на които над 80 свидетели ще разказват за извършени от него тежки престъпления.
Вместо това доцентът от УНСС се възмути, че Конституцията разделяла българите на такива, които живеят в България и в чужбина. Дори даде пример, че ако Джон Атанасов бил жив днес, той нямало да може да се кандидатира за мястото на Георги Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 10394 |08.07.2011 Анализатори: Общото между Трактора и Здравкова е, че са бити от Борисов . 23| 8120 |03.07.2011 Яне бори Първанов, а отзад - Трактора . 11| 7695 |05.04.2011 Facebook сдружението СИЛА си харесва Трайков, Бербатов и Кунева . 67| 9891 |31.01.2011 Х. Александров: Живеем като роби и това ни харесва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads