Реклама / Ads
57| 20129 |27.04.2012 ПОЛИТИКА

Троянски коне връщат Първанов във властта

.
Георги Първанов
Уставът на БСП няма да бъде променен преди майския конгрес за избор на лидер на столетницата. Това очевидно не е в интерес на експрезидента Георги Първанов, който твърдо е решен да спечели битката срещу своя опонент Сергей Станишев. Анализирайки ситуацията в страната и нагласите на твърдия електорат на БСП, той мисли нова тактика за спечелване на червения връх.
 

 

Най-сигурният начин агент Гоце да си осигури повече гласове на големия форум на 19 май е да вкара свои подставени лица за делегати, пише Всеки ден.

 

За развъждането на троянски коне в навечерието на червения конгрес, разказват социалисти в червената централа. ДС методите на бившия държавен глава са стигнали далеч – ядрото му от поддръжници в няколко областни структури на БСП, където привидно конкурентът му Сергей Станишев печели подкрепа, е било инструктирано да гласува за настоящия соцлидер.

 

Схемата е проста, обясняват от лагера на Сергей – на партийните конференции троянските коне на Гоце гласуват в полза на лидера, за да бъдат избрани за делегати на конгреса, а на самия форум ще се обърнат и ще дадат вот за Първанов. Гласуването на делегатите е тайно, припомнят от „Позитано” 20, с което става и трудно доказуемо кой за кого е дал подкрепата си.

 

И тъй като партийните конференции в много от големите градове все още не са минали, социалисти от лагера на Станишев са убедени, че врътките на експрезидента тепърва ще лъснат. Градове, които традиционно дават одобрението си за Първанов – като Плевен, Перник и Монтана, сега привидно са по-склонни да заложат на настоящия си червен лидер. На конгреса обаче тъкмо хората на Първанов може да обърнат вота.

 

На „Позитано” все пак се надяват, че троянските коне са разпознаваеми от колегите им и няма да им бъде позволено да се превърнат във фактори за развоя на майския форум.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 8801 |27.04.2012 Кунева "брани" журналистите от лъжливи политици . 240| 10642 |26.04.2012 Петър Николов: В ДСБ ги е страх да кажат на Костов да си ходи . 16| 8338 |26.04.2012 Тайни срещи и предизборни пазарлъци започнаха БСП и ВМРО . 62| 10607 |25.04.2012 Първанов бие отбой в битката за БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads