Реклама / Ads
7| 6586 |06.10.2016 ПОЛИТИКА

Цачева: Виждам се като главнокомандващ; обичам да пея, да играя хоро

.
Цецка Цачева
Българското правителство работи и по двете кандидатури, по-дълго с г-жа Бокова, а когато стана ясно, че г-н Гутериш дърпа напред издигна и г-жа Георгиева. Лично аз във всичките ми международни срещи, това го знаят всички, съм работила за тази кандидатура, заяви по НТВ Цецка Цачева, кандидат-президент на ГЕРБ.
 
Подкрепата за г-жа Георгиева от други държави ни даваше основание да мислим, че може да я получи, коментира тя.

Отношението ми към Русия би било такова каквото и към всички световни столици - коректно, балансирано, отстояващо националния интерес на България, това ще е водещо. Не е коректно да коментирам отношението на президента Плевнелиев.

Президентската институция е толкова силна колкото е силна личността на президента. така е замислено устройството, че президентът има силни функции в кризисни моменти, смята Цачева. Има правомощия по отношение и на трите власти. Когато диалогът с гражданите бъде още по-открит и пряк и се работи изцяло в интерес на хората, ще има силна президентска институция.

Виждам се като главнокомандващ на БА, политиката трябва да е съгласувана в интерес на националните приоритети, каза Цачева.

Обичам да пея, да съм с много хора, да, това съм аз, коментира тя клиповете в мрежата с нейно участие. Когато сме заедно на хоро, това е единение, всички хванати ръка за ръка, влагам много символика в подобна картина и съм вътрешно удовлетворена. Аз съм такава каквато ме познават хората в преките контакти с тях.

Съпругът ми ще участва в протокола, ако това се наложи, каза още Цачева. Той по образование и професия е архитект, но поради постовете ми трудно може да практикува, защото би имало тълкувания и конфликт на интереси. Посветил е кариерата си на моята, затова е на ниска позиция в РВД, обясни тя.

Да, била съм член на БКП, като студент в Юридическия факултет, но не съм продължила членството си в БСП. Дали кандидатът е десен или ляв зависи от ценностите, които той изповядва. След промените съм отстоявала европейските ценности, плевенчани знаят, каза тя. Кандидатствала съм на общо основание право, първата година не ме приеха, работих и после влязох с най-високия успех с други две момичета.

Ще участвам в пряк диалог с всички канидати, които дават идеи за България, завърши тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4090 |03.10.2016 Цецка Цачева: Не съм номинирана за военни маневри . 7| 4713 |02.10.2016 Цачева: Победата ще бъде наша! . 1| 4912 |30.08.2016 Ц. Цачева: Няма опасност да съм президент, спокойно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads