Реклама / Ads
118| 12424 |21.12.2012 ПОЛИТИКА

Царят оглеждал за коалиции; не щял Кунева

.
Симеон Сакскобургготски
Не желаел обаче коалиция с Меглена Кунева. Царят бил търсен от хора от екипа на Иван Костов; разговарял по телефона и с Бойко Борисов.
 

Симеон Сакскобургготски оглежда новосъздадени и стари партии за коалиционни партньори на НДСВ. Преди седмица царят е имал среща с цялото ръководство на жълтите начело с Христина Христова, пише в. "Стандарт".
 

Бившият премиер е дал картбланш за коалиция на жълтите, но при условие, че "държат на високата си класа". И ги посъветвал да не бързат да приемат предложения за политически съюзи, а да изчакат още поне два месеца. Христова е информирала царя за всички предварителни разговори за евентуални коалиции с десни и центристки формации. А той дал да се разбере, че не желае коалиция с Меглена Кунева, тъй като "тя се отрекла от партията след президентските избори". От началото на есента Сакскобургготски е имал интензивни разговори с почти всички лидери на партии, коментираха запознати. С премиера Бойко Борисов се чувал по-често по телефона. Както и със соцлидера Сергей Станишев.

Царят е търсен от хора от екипа на Иван Костов, признаха неофициално отлично запознати. Ключови фигури от ДПС и СДС също са имали среща с експремиера. В момента Сакскобургготски е в чужбина със семейството си, но след завръщането му в България разговорите за евентуална либерална коалиция ще продължат. Преди да отпътува, царят е написал и традиционното си обръщение към симпатизантите и членовете на НДСВ с пожелания за "надежда за по-добро бъдеще". Но е отбелязал и грешки на своите. "В момента НДСВ изживява нелек период. Но се надявам 2013 г. да е година за възраждането на движението, защото предпоставки за това има и те стават все по-видими", пише Сакскобургготски. "Човек може да има чудесни идеи в политиката, но когато се изолира от хората, когато не се стреми към институционалните лостове, с които може да ги реализира, те остават само добри намерения на хартия", натъртва на жълтите още царят. И призовава бившите депутати, министри, зам.-министри, заемалите високи държавни позиции по време на управлението на партията да бъдат по-активни. Царят си пожелава да види "НДСВ сплотено около нови, модерни управленски идеи за "предприемчивостта и развитието на малкия и средния бизнес". В края Сакскобургготски отбелязва, че има много личности, които са "натрупали опит и самочувствие на управленци  благодарение на НДСВ". И сега трябва да "върнат жеста на партията си и да й влеят нови сили за успех на парламентарните избори".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 10970 |05.12.2011 Д. Стоянов: Царят на “Атака” е гол . 40| 19646 |10.08.2011 Царят и Филчев спасяват Кунева от панделата . 82| 9296 |20.06.2011 Б. Борисов потвърди: Царят има безспорни качества за президент! . 55| 19409 |02.05.2011 Таен план – Живков, царят и патриaрхът да поемат прехода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads