Реклама / Ads
79| 9918 |20.05.2014 ПОЛИТИКА

ЦИК разлюти А. Алексиев; той ще прави нова партия

.
Алекс Алексиев
До края на август ще е факт новата партия на Алекс Алексиев, обяви самият той по БНР, като посочи, че решението на ЦИК да обяви регистрацията му за евровота за недействителна е била поводът за създаване на партия.
 

Според него решението на ЦИК е било незаконно. Алексиев смята, че решението и на ЦИК, и на ВАС е било политическо. По този повод ще сезираме Европейския съд в Страсбург, категоричен е той.

За новата партия Алексиев каза: В България в момента няма истинска дясна партия и това е причината аз да се опитам да помогна, за да се създаде подобна партия. Новото, което мога да предложа, е една дясна партия, която да е по-европейска, проевроатлантическия съюз и против политиката на Русия и която да се бори за националните интереси на България. В момента националните интереси на България изискват да се спре този пагубен проект „Южен поток“, изисква да се започне активно проучване на нашите шистови залежи и също изисква да сме солидарни със санкциите срещу Русия от страната на нашите европейски партньори и евроатлантическите съюзници.

Алексиев коментира и спомагателната процедура на ЕК по отношение на проекта „Южен поток“: Това е една процедура, която ще доведе до някакви наказателни действия срещу България, защото България в момента прави всичко възможно да саботира европейския закон за т.нар. трети пакет за енергетиката, който гласи, че в момента, в който един тръбопровод излезе на територията на страна от ЕС, той става част от европейската инфраструктура. Не съм сигурен, че министър Стойнев е в час с това, което става.

 

Алексиев изказа мнение и за искания вот на недоверие от страна на ГЕРБ: Вотът на недоверие от страна на ГЕРБ срещу правителството е малко смешен, тъй като те фактически имат идентични позиции с управляващите от гледна точка на енергетиката. Не виждам каква е разликата между тях и затова смятам, че този вот е бутафорен. Тези политици, както в управляващите, така и в опозицията, в момента, по мое мнение, се занимават с едно единствено нещо – да обслужват интересите на една чужда държава, интересите на Кремъл в енергетиката, а не да защитават нашите национални интереси. Фактите са, че в България енергетиката е в абсолютно печално състояние и това се дължи както на политиката на управляващите, така и на политиката на бившите управляващи, сегашната опозиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 12180 |10.05.2014 ‘Файненшъл Таймс‘‘: Меркел трябва да направи избор . 80| 11303 |15.04.2014 Куюмджиев: Ще направим и невъзможното АЕЦ "Белене" да стане . 17| 7594 |06.04.2014 Кметове хвалят Станишев и правителството . 30| 6496 |06.04.2014 "Атака": По-добре Плевнелиев да стане домоуправител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads