Реклама / Ads
10| 6070 |18.02.2019 ПОЛИТИКА

Йордан Цонев и ДПС се правят на ударени за реакцията на обществото за преференциите

.
Йордан Цонев
Реакцията на обществото на повишаването на прага за преференциите, Йордан Цонев, определи като ”абсолютна нечувствителност на обществото за приоритизирането на действителните проблеми”. В момента, по думите на Цонев, е суспендирано фундаментално право на българските граждани.
 

Най-важното, по думите на  Цонев пред Нова телевизия, е лишаването от правото на глас на над 2 млн. български граждани - право, регламентирано от Конституцията.

 

Цонев изказа надежда, че ако президентът наложи вето и атакува през Конституционния съд Изборния кодекс ще обърне внимание и на това - правото на всички български граждани да гласуват е право от по-висок ред - конституционален - от правото на преференциите, което се дава от закона.

 

Според Йордан Цонев възмущението от вдигането на прага на преференцията е абсолютно неаргументирано, тъй като реално идеята за мажоритарен вот не се осъществява.

 

Преференциите и до този момент работят в полза контролиране на вота и за корпоративен вот. Депутатът от ДПС призова да се проверят действията и какво действително са направили до този момент т.нар. мажоритарни кандидати или тези, избрани с преференции и даде пример с представител на партията си Ангел Исаев, който е избран от листата на ДПС, "качил се е на подкрепата на ДПС, събрал е роднини и близки", но не е направил нито едно изказване или предложение в парламента.

 

Йордан Цонев коментира и изказването на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който призна, че миналата седмица с гласуването на промените в Изборния кодекс  се е осигурила стабилността на Народното събрание и по този начин на управлението.

 

Според Цонев това е трактовка на господин Цветанов, а ДПС са последователни в политиката си и за това за какво настоява. Основна тема на обсъждането на промените в Изборния кодекс в стаята на ПГ на ДПС, по думите на Цонев, е било машинното гласуване, за което ДПС настоява. Направен е компромис заради техническата невъзможност то да се въведе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 110177 |09.01.2019 Скандал в ДПС! Защо Йордан Цонев и други милионери са депутати, гневи се основател на движението . 23| 11241 |11.12.2018 Ал. Йорданов: Каракачанов сутринта говори едно за Македония, вечер друго . 5| 12085 |02.06.2018 Срещата Путин-Борисов беше изнервяща, въпреки прегръдката, твърди психологът Р. Йорданов . 2| 9227 |22.05.2018 С промяна на името на Македония ще пламнат вътрешни конфликти, смята Александър Йорданов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads