Реклама / Ads
89| 6907 |12.03.2011 ПОЛИТИКА

Цв. Цветанов: Бившата ДС е в основата на компроматната война

.
Цветан Цветанов
Фактът, че президентът, който също е част от бившата Държавна сигурност и който не реагира адекватно за отзоваването на посланиците, които са съпричастни към бившата ДС, говори, че е нанесен сериозен удар на службата. В предстоящите избори всички номинации за кметове и общински съветници от ГЕРБ трябва да бъдат готови за сериозна компроматна война срещу тях.
 

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов при посещението си в Смолян днес.

По думите на Цветанов след 20-годишния преход, тази страница трябваше да бъде затворена още в самото начало на прехода. Не бяха предприети законодателни мерки за разсекретяването и възможността да има публично оповестяване на всички, които са съпричастни към бившата ДС, заемайки определени постове, посочи Цветанов и добави, че се вижда, че това трябва да се потиска, но не и да се обявява. Според вицепремиера бившите кадри на ДС са в основата на компроматната война.

Смятам, че това което направихме днес да предадем всички досиета на Комисията по досиетата и възможността публично да бъдат оповестявани съответните ръководни служители в държавата и постовете, които са заемали, мисля, че наелектризират допълнително напрежението сред средите на бившата ДС, добави Цветанов.

По неговото мнение, тази страница е трябвало да бъде затворена още в началото на прехода. Факт е обаче, че не бяха предприети законодателни мерки за разсекретяването и публично оповестяване на всички съпричастни към ДС, добави още Цветанов.

ГЕРБ обмисля стратегически кога да бъдат обявявани кандидатите за кметове и съветници на партията заради очакваните компроматни битки, уточни заместник-председателят на партията и председател на предизборния й щаб.

На отделни места кандидатите ще се обявят по-рано, други номинации - по-късно, основавайки се на анализ за съответната община, поясни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 9858 |24.01.2011 Цв. Цветанов: Има връзка между Гоце и Трактора . 16| 6658 |23.01.2011 Цв. Цветанов: Критериите за Шенген да бъдат еднакви за всички страни . 59| 6144 |15.01.2011 Цв. Цветанов: Искат да прекършат устрема на правителството . 48| 8587 |12.11.2010 Цв. Цветанов: Първанов седи до главата на Октопода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads