Реклама / Ads
69| 9841 |24.01.2011 ПОЛИТИКА

Цв. Цветанов: Има връзка между Гоце и Трактора

.
Цв. Цветанов
Несъстоятелно е внушението, че милиони българи се подслушват; един запис може да се манипулира дори звук по звук; за Мишо Бирата нищо не знам; партньорите ни от ЕС ни вярват; през март ще сме технически готови за Шенген; лекарите от Горна Оряховица не са толкова хрисими, каза вицепремиерът.
 

В НС, където съм поканен, ще поясня неща, които обикалят българското публично пространсто, обяви по БТВ вътрешният министър Цв. Цветанов и каза, че срещу В. Танов не е имало разработка, той не бил прихванат в разговор като разработван. Поели сме ангажимент за реална борба срещу организираната престъпност и корупцията и това правим; имаме ли сигнал, разширяваме проверките на сигналите, поясни той. Опити за дискредитиране на сина на В. Танов не могат да бъдат произведени от МВР и прокуратурата, защото това означава да бъдем дискредитирани, увери министърът.

Да оставим нещата така както ги казва Явор Нотев, настоя Цветанов. Той не си спомни детайлите от срещата при премиера, след която Танов разбрал, че го слушат. Експертизата казва, че има манипулация, настоя той. Не бих искал да коментирам запис с неясен източник, тези, които го публикуваха, трябваше да изяснят източника. Когато някой получи подобен запис, нормално е да иде в прокуратурата. Аз поставям подписа си под искания за СРС-та и помня точно кои са те, каза Цветанов. Има изключително режим за контрол върху всеки, който борави с тях, увери той.

В момента всичко се прави, за да се изяснят детайлите, каза Цветанов, настоявайки, че не може да разкрие класифицирана информация.

Изключително несериозно, така Цветанов коментира твърденията на Росен Миленов, направени в "Шоуто на Слави". Той е част от нещо, което му е възложено, от някакъв сценарий, каза Цветанов. (Frognews.bg напомня, че Миленов се представи като бивш служител на ДАНС и дългогодишен кадър на Гранична полиция, НСБОП и МВР. Той поиска парламентарната подкомисия за контрол на СРС да го изслуша и ако прецени да декласифицира показанията му. Миленов напуснал агенцията през 2010 г. защото не е бил съгласен с методите, въведени от Цветан Цветнов, за дискредитиране на неудобни политически противници, по думите му.)

Несъстоятелно е внушението, че милиони българи се подслушват. На година те са от 3 до 5 000 човека, увери министърът. Нас подслушвали ли сте ни, попитаха водещите. Не, категоричен беше министърът.

Един запис може да се манипулира звук по звук, каза министърът. За Мишо Бирата нищо не знам, добави министърът.

Бих подкрепил страна като България за Шенген, ако съм министър на друга страна, каза министърът на въпрос дали би го направил, ако хипотетично се допусне, че е белгийски министър, напр. Партньорите ни от ЕС ни вярват; през март ще сме технически готови. Франция и Германия имат леки резерви заради това което наблюдават в нереформираната ни съдебна система.

Едва когато българското правителство се осмели да бръкне в раната на организираната престъпност, започна съпротивата, каза Цветанов и посочи, че хора, близки до властта са били съпричастни към някои групи. След неутрализиране на групата Наглите няма нито едно отвличане, напомни той.

Всичко, което е свързано с протестите, трябва да се филмира; това не се прави за сплашване, а за да се санкционират действията на полицията; когато те не оказват насилие, ние пазим сигурността и живота на гражданите. Ако са викани след протест граждани, то не е било за сплашване, а за изчистване на неясноти около действията на полицията. Това се прави във всички европейски държави, каза Цветанов.

Има ли в последните години операции като тези, които направихме. Това е удар по организираната престъпност, естествено тя се опитва да отговаря. В какво съм уязвен, попита Цветанов. Министърът на вътрешните работи си е изпълнил задълженията, каза той и предложи хипотезата за наличие на сигнал за корупция. Може ли министърът да не реагира, или да спре сигнала, продължи той и увери, че законносъобразността е на първо място.

Когато си мишена на организираната престъпност, не може да няма разколебаване в рейтинга, каза министърът, но не даде информация за евентуалната си кандидатура за президент.

Извинявам се на всички лекари, които се почувстваха засегнати, които ежедневно бдят над живота на пациентите, на моменти сме длъжни да защитим пациентите. Фактът, че са използвани СРС-та, означава, че лекарите от Горна Оряховица не са толкова хрисими, категоричен беше Цветанов.

Бившата ДС е сценарист на скандалите; има връзка между Гоце и Трактора, каза Цветанов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6635 |23.01.2011 Цв. Цветанов: Критериите за Шенген да бъдат еднакви за всички страни . 59| 6117 |15.01.2011 Цв. Цветанов: Искат да прекършат устрема на правителството . 24| 11331 |11.01.2011 В. Танов: Появи ли се разговор между мен и Борисов, ще е монтаж . 48| 8565 |12.11.2010 Цв. Цветанов: Първанов седи до главата на Октопода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads