Реклама / Ads
59| 6153 |15.01.2011 ПОЛИТИКА

Цв. Цветанов: Искат да прекършат устрема на правителството

.
Цветан Цветанов
Всичко, което сега се разиграва, е част от сценарий - да се прекърши устремът на правителството в борбата с организираната престъпност. Аз съм бил проверяван с мое съгласие, когато подготвяхме листите за народните представители. Има назначено досъдебно производство от прокуратурата по случая с разпространените записи. Тя може би ще оповести скоро своите данни.
 

Това каза министърът на вътрешните работи пред журналисти, които бяха дошли да отразят посрещането на летище София три нови хеликоптера, доставени по Инструмента Шенген за Главна дирекция „Гранична полиция"

Всичко, което наблюдаваме, е да се прекърши устремът на правителството в борбата срещу организираната престъпност и да не могат да се реализират тези политики, които прави това правителство. Уверявам ви, че всичко, което се случва, няма да повлияе на устрема за реформи и ще продължим по същия път”, заяви вицепремиерът Цветан Цветанов по повод оповестените публични разговори на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов. Според Цветанов в сценария на това, което се случва, е то да продължи до май-юни месец, “където може би там трябва да бъде някакъв особен акцент”.

„Всички знаете какви са усилията, които полага българското правителство в борбата срещу организираната престъпност и корупцията и всичко, което беше оповестено публично, и от докладите и оценката, което беше дадена за страната по механизма за оценка“, подчерта Цветанов. По думите му „това не е угодно на организираната престъпност и на всички, които са били свързани с нея или са изпаднали в зависимост от нея”.

Цветанов заяви, че е знаел още десетина дни преди да излезе информацията, че той е бил в ДС, че това ще се случи. Коментирахме това с премиера с насмешка, заяви Цветанов. Аз съм бил проверяван за ДС с мое съгласие, когато подготвяхме листите за народните представители, след това като депутат и след това като министър, каза още той. Това е една лъжа, която се хвърля в публичното пространство, прихваща се от всички журналисти, започва се да се тиражира и да се търсят отговори, каза той.

Има назначено досъдебно производство от прокуратурата по случая с разпространените записи. Тя може би ще оповести скоро своите данни, заяви още министърът на вътрешните работи. Говорим само за хипотеза на записи, които са пуснати, подчерта Цветанов, като допълни, че никой към настоящия момент не знае източникът им. “Не искам да коментирам нещо, което никой не знае какво е”, заяви той. „През последните години са възникнали много частни структури, които са част от организираната престъпност и закупуват такава техника”, допълни министърът и добави, че „Ние не можем да контролираме този процес в целия обем, не е толкова елементарен процесът”.

Относно вчерашното изявление на говорителя на ЕК Марк Грей, че Комисията е поискала официално от България повече информация за изнесените в последните дни записи на разговори между високопоставени политически фигури, Цветанов коментира, че когато пристигне официално писмо, ще бъде даден отговор в съвсем кратки срокове. “Това, което излезе в публичното пространство от вчерашното изказване на ЕК, е дали в България използването на СРС е със санкцията на съдия. В България всички СРС са с разрешение на съдия”, коментира Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 8181 |29.12.2010 Ниската ефективност на управление клати кабинета . 79| 11045 |24.11.2010 Б. Борисов: Да ти отнемат визата, значи "Добър ден" не искат да ти кажат . 48| 8593 |12.11.2010 Цв. Цветанов: Първанов седи до главата на Октопода . 26| 7301 |29.10.2010 70% от турците не искат елита на ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads