Реклама / Ads
48| 8587 |12.11.2010 ПОЛИТИКА

Цв. Цветанов: Първанов седи до главата на Октопода

.
Цветан Цветанов
АБВ реанимира стари лица; премиерът не е казал 100%, че няма да се кандидатира за президент; приключиха магистралните грабежи; ГЕРБ уважава парламента; рейтингите са нещо преходно, констатира вътрешният министър.
 

От една година няма нито един въоръжен грабеж по пътищата на територията на страната, обяви по БТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. След оплакванията в началото на мандата му от голям брой чужди граждани за грабежи и рекет по пътищата, сега чужди посланици констатирали, че проблемът е решен кардинално.

Доста е неприятно, че се даде възможност за извършване на кражбата от митническия склад
, каза още министърът. Хората, участвали в тази кражба, са се сдобили с всичко необходимо от вътрешен човек, но сега се прави всичко възможно, за да се намери цялото количество, осведоми той и изрази надежда след този инцидент всеки, от който зависи осигуряването на надеждната охрана, да си направи изводите.

В АБВ ще се реанимират стари лица, там няма нищо ново, коментира президентския проект вторият човек в ГЕРБ. Той добави, че фигурата на президента поставя много въпросителни, особено след изявленията на неговия покоен съпартиец Ил. Божинов и на бившия парламентарен секретар Пл. Николов. Георги Първанов седи до главата на Октопода, не се отказвам от думите си, каза Цветанов. Освен това Първанов отправи доста неоснователни критики към управлението на ГЕРБ вчера, отчете вицепремиерът. 

ГЕРБ ще има много силна кандидатура за президентските избори
, съобщи Цветанов и каза, че премиерът Борисов е казал, че няма да се кандидатира със сигурност от 99,99%, но това не означавало 100%. Самият той напомни, че за него темата продължавала да е дълбоко лична. На рейтингите той гледал като на нещо преходно.

Не съм много съгласен, че президентски избори не се печелят без подкрепата на ДПС
, каза Цветанов и добави, че ако българският избирател излезе да гласува, това няма да се наложи. Поради липса на политическа воля разработката "Лиани" не е могла да се реши, когато е трябвало, добави той.

Когато бюджетът на страната влиза в пленарна зала, преди това той е гледан от кабинета, обясни Цветанов липсата на министрите вчера. Те уважавали парламента, но преди това в комисиите имало дискусии и обсъждания на темите по същество.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 12736 |10.11.2010 Шефът на СКАТ: АБВ е ВГЗ, а Първанов е злокобна фигура . 79| 12841 |03.11.2010 "Азбучните апостоли" се отрекоха от месията Първанов . 124| 10582 |31.10.2010 Б. Борисов: Завиждат ни; Първанов ще прикотка ДПС в проекта си . 73| 10445 |29.10.2010 Първанов тръгна към политиката, България остана без държавен глава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads