Реклама / Ads
58| 7757 |03.04.2011 ПОЛИТИКА

Цветан Цветанов: Кандидат-президентът на ГЕРБ може да е жена

.
Цветан Цветанов
Всяко едно управление допуска грешки, нашата е, че не започнахме по-бързо реформирането на съдебната система. Не знаем реалната картина на зависимостта между организираната престъпност и държавата. Добре е да бъдеш одобряван, но за мен е важно, когато влезеш в политиката, да не се променяш.
 

Нека да погледнем сектор Сигурност и обществен ред. В Уикилийкс излязоха документи, но сега в междинния документ за България се говори за постижения на правителството, поясни министър Цветанов в предаването Насреща Люба Кулезич по ТВ7.

Последните две години установявам, че държавата има сериозни проблеми. Никой не е представил реалната картина на зависимостта между организираната престъпност и държавата, сподели той.

Наслагването на тези проблеми от 20 години не може да бъде премахнато за 2 години. Нямаше политическа воля да се прави това, което прави сегашното правителство. Спрямо тежката организирана престъпност ние имаме постижения, отчитаме спад на това водещо ядро от организираната престъпност.

Отговаряйки на въпрос за М. Михов Цветанов обясни, че не иска да влиза в детайли, защото след един нещастен случай не бива да се раздухват нещата. Прокуратурата направи съобщение, че няма насилствени действия срещу Михов, каза той.
Кулезич припомни, че са тиражирани слухове за смъртта на бизнесмена. Цветанов отново разясни, че само близките трябва да знаят подробности, тъй като няма данни за насилствена смърт. Михов е направил доста за спорта, нека да се придържаме към добрите неща, извършени от него, призова министърът.

Натискът върху медиите не съществува, сподели Цветанов. Не всичко, което се пише в медиите, е вярно, допълни той.

ГЕРБ и олигарсите беше следващият въпрос на водещата. В България през годините на прехода се създадоха силни икономически субекти, те днес са добри бизнесмени, които през последните години се месят в политиката, каза министърът. Как се създадоха те, попита риторично той. В момента няма такъв натиск върху правителството, нашите служители са отговорни ръководители. Върнахме доверието на евроатлантическите ни партньори, ние сме в постоянен мониторинг от тяхна страна, днес условията са коренно различни от времето на тоталитарната държава, обясни Цветанов.

Всяко едно управление допуска грешки, нашата е, че не започнахме по-бързо реформирането на съдебната система. Вземете например случая в Бургас, каза министърът и обясни, че промените са трудни и не могат да се направят за един ден.

Вие бяхте любим, а сега не сте любим министър, защо? – попита Кулезич.

Добре е да бъдеш одобряван, но за мен е важно, когато влезеш в политиката, да не се променяш. Този мой пост е временен, важно е да съхраниш човешките си данни. Важно е да съм със семейството си и с приятелите си, обясни гостът.

Днес мога да кажа, че отношенията ни с Б. Борисов са по-добри от всякога, съобщи Цветанов и добави, че няма промяна след скандалите около него. В парламента Борисов обяви, че ще съм подходящ кандидат за президент, за да се отскубне от журналистите, припомни гостът. Кандидат-президентът на ГЕРБ ще бъде много подходящ човек, ще обявим името през юни или юли, коментираме мъж и жена, каза Цветанов.

Нямам никакви притеснения за допълнителната ревизия, която ще се направи на тъста и тъщата ми, каза гостът, отговаряйки на въпрос за данъчната проверка.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 6126 |19.03.2011 Ив. Костов: Ще подкрепим вот на недоверие към Цветанов . 27| 5474 |15.03.2011 Цветанов: Технически сме напълно готови за Шенген . 89| 6876 |12.03.2011 Цв. Цветанов: Бившата ДС е в основата на компроматната война . 122| 6517 |27.02.2011 ДСБ иска отстраняването на Цв. Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads