Реклама / Ads
51| 5835 |28.09.2014 ПОЛИТИКА

Цветанов: Категорично няма да правим коалиция с БСП и ДПС

.
Цветан Цветанов
Категорчно няма да правим коалиция с БСП и ДПС . Това заяви в Русе зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.
 

Слуховете, че през февруари ще има отново избори, целят да се отблъснат хората и да не отидат гласуват. Аз обаче ги призовават да го направят. Разбирам колко много има отвратени от всичко, но когато отвратените не ходят не ходят да гласуват, аз казвам, че идват отвратителните и те започват да управляват.

Цветанов призова хората да преодолеят насаждания страх и противопоставянето. Ако имаме избирателна активност над 60 процента, ще имаме стабилно правителство, ще имаме стабилно управление, ще имаме стабилни институции и действително ще можем да направим реални политики, които ще бъдат съотносими към очакванията на хората", каза още Цветанов. Според него е изключително важно да има и разумно гласуване, тъй като през 2013 г. са били регистрирани 70 партии и коалиции, а в парламента са влезли само 4 партии. Гласовете за останалите 66 партии и коалиции са отишли "на вятъра.

 

В момента в България има две партии, които принадлежат към най-големите европейски политически семейства, припомни Цветанов, говорейки за разумния избор. "Едната е ГЕРБ, която е част от ЕНП, а в момента ЕНП доминира в ЕК , което означава, че това е добре за България, защото Жан-Клод Юнкер е приятел на г-н Борисов и много обича България. Другата партия е БСП, но ние видяхме какво направиха в мандата си, когато бяха заедно с ДПС. Те просто отдалечиха България от единствения възможен път европейския. Ние заявяваме категорично, че няма да правим коалиция с БСП и ДПС, но ние ще водим разговори с всички парламентарно представени партии, защото, когато говорим за спорт, за икономика, за земеделие, за национална сигурност, не трябва да има партизиране на тези сектори. Те имат определени приоритети и трябва да бъда разглеждани в по-дългосрочен план - било то 5, 10, 15, 20 години. Независимо коя е партията, която идва, трябва да се постигне този политически консенсус и да знаем, че това е рамката, към която вървим, каза Цветанов.

 

Той коментира още, че за България е важно да бъде част от силна и обединена Европа, защото това ни гарантира сигурност, суверенитет, просперитет. Страната ни трябва да реализира и всички важни инфраструктурни проекти, като се възползва от европейската солидарност и оперативните фондове. Защото тази европейска солидарност е Европа, силна и обединена, да помогне на бедна България. Нямаш ли тези инфраструктурни проекти, нямаш ли тези артерии, ти няма как да развиваш икономика, няма как да правиш бизнес и няма как да правиш постъпки да събираш повече инвестиции да влизат в България, заяви Цветанов. По негова информация в Румъния за последната година са влезли инвестиции около 5 млрд. евро, докато в България са едва около 500 млн. евро. Погледнете Пламен Орешарски къде е в момента, знае ли някой, някой търси ли отговорност за това, което ни причиниха точно това правителство, че не подписаха споразумението с ЕК?, попита риторично Цветан Цветанов по повод на подготвеното от правителството на Орешарски Споразумение с ЕК.

 

"Всички ние трябва да мотивираме хората да отидат да гласуват, защото това е единственото противодействие на купения и контролирания вот. Защото когато имаш купен вот, когато имаш контролиран вот, когато имаш ниска избирателна активност това означава, че точно отвратителните идват да управляват и точно задкулисието и хаосът продължават. Това е в услуга на определен кръг от хора, но не решава проблемите на българските граждани", заяви още Цветан Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5900 |25.09.2014 Шаламанов: Няма разговори за присъединяване към коалицията срещу „Ислямска държава“ . 14| 6496 |24.09.2014 Цветан Цветанов: ГЕРБ е национално отговорна партия, няма да правим коалиция с БСП и ДПС . 29| 6196 |19.09.2014 Цветан Цветанов: ГЕРБ ще има пълно мнозинство при 60% избирателна активност . 44| 8083 |30.08.2014 Цветанов: Основният противник на ГЕРБ си остава БСП заедно с ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads