Реклама / Ads
10| 5618 |07.10.2014 ПОЛИТИКА

Цветанов: Няма да позволим някой да поставя условия

.
Цветан Цветанов
Оценката за резултата на ГЕРБ беше изразена публично на пресконференциите. Други разговори не е имало. Решихме след окончателните резултати да каним парламентарно представените партии по реда на мандатите, за да ги запознаем с акцентите от нашата управленска програма.
 
Ако намерим подкрепа, ще направим правителство, дори да е на малцинството, стига да има ясно разписани параметри за силно управление с ясни акценти, казва в интервю за 24 часа Цветан Цветанов от ГЕРБ. Обществеността ще бъде информирана за всички разговори, които водим. Ако се върви към хипотеза "коалиционно споразумение", ще разработим законодателна и оперативна програма за управление, обясни той.

Няма да позволим някой да поставя условия. Ние имаме условия, които са ни поставени от нашите избиратели. Затова, когато получим възможност да реализираме мандат, ще го направим така, както са го поискали те, казва още Цветанов.

Първо трябва да е ясно, че за да има силно правителство и да се реализира управленски мандат, най-голямата партия трябва да е в състояние да излъчи кандидат за министър-председател, който да вземе мандата за съставяне на правителство. Във всички европейски демократични държави това се прави от лидера на дадена политическа формация.

Бойко Борисов е председателят на най-голямата парламентарно представена партия и тя с решение на Изпълнителната комисия ще му възложи да приеме този мандат и да започне съставяне на правителство. Затова ще се направят тези допълнителни разговори с всички парламентарно представени партии, за да видим дали ще сме в състояние да сформираме подобен кабинет. Ако има диаметрално противоположни мнения и невъзможност да се състави, искаме да бъдем искрени към избирателите, а не да влезем в хипотезата "на всяка цена правителство под формата на задкулисие и хаос", което го наблюдавахме година и два месеца при т.нар. "експертно" правителство на Орешарски, обяснява Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 8314 |06.10.2014 Радан Кънев: Няма да съм за кабинет с премиер Борисов . 35| 6463 |30.09.2014 Борисов: Нямам илюзии, че Реформаторите искат коалиция с ГЕРБ . 51| 5835 |28.09.2014 Цветанов: Категорично няма да правим коалиция с БСП и ДПС . 4| 5900 |25.09.2014 Шаламанов: Няма разговори за присъединяване към коалицията срещу „Ислямска държава“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads