Реклама / Ads
10| 18433 |22.11.2016 ПОЛИТИКА

Цветанов отрязал Дончев и пробутал послушната Цецка

.
Томислав Дончев
Цветан Цветанов наложил кандидатурата на Цецка Цачева за кандидат-президент на ГЕРБ. Преди това отхвърлил номинацията на Томислав Дончев, който бил предпочитан от повечето членове на Изпълнителната комисия и депутатите.
 
По този начин подсигурил провала на кампанията още преди да е започнала. Това съобщиха за Фрог нюз активисти на партията, потресени от участието на втория човек в ГЕРБ по Нова тв във вторник сутринта. Пред Виктор Николаев Цветанов създаде впечатление, че е бил против Цачева, но решението било наложено от Бойко Борисов.

Беше точно обратното, категорични са активистите. Премиерът още от лятото вярваше, че кандидат-президент ще е Дончев, който познава отлично работата на Брюксел, интелигентен е и знае езици. Повечето хора в ГЕРБ подкрепяха подобно решение.

 

Цветанов, който отдавна не харесва Дончев, представил на Борисов някакви доказателства, че Дончев контактува и е свързан с лица от РБ, че подкрепя реформата в съдебната система и не е привърженик на недосегаемостта на главния прокурор. Да не искаш нов Плевнелиев в президентството?! По-добре Цецка, която ще слуша и няма да създава проблеми, бил заявил Цветанов на Борисов. Премиерът приел изцяло доводите на своя заместник и така се стигнало до издигането на парламентарния шеф Цецка Цачева.

 

Активистите от партията, които ни се обадиха, са възмутени и от твърденията на Цветанов, че бил направил всичко за спечелването на изборите. Те припомниха, че през цялото време Цветанов рекламирал единствено себе си като викал тв екипи да го снимат как плува, облича се в народна носия, подстригва се и припява на домашния си приятел Веселин Маринов, който пък спечелил огромни пари от кампанията. Цветанов пръв трябваше да подаде оставка като ръководител на предизборната кампания.

 

Цачева бе бита от ген. Радев дори в родното си село Драгана, припомнят те. Той избяга от отговорност и Борисов остана сам с оставката на кабинета. Освен това Цветанов натиска и заплашва всички структури в страната. Той лично назначава шефовете по места и определя кои партийни фирми да обират обществените поръчки в общините, твърдят още гербаджии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5096 |22.11.2016 Цветанов потвърди: Спираме санирането . 3| 7294 |20.11.2016 Веселин Маринов: Цветанов ми поръча песента за полицията . 4| 4619 |18.11.2016 Цветанов: Оставката на Борисов спря ред кадрови промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads