Реклама / Ads
20| 5436 |04.06.2011 ПОЛИТИКА

Цветанов - скритият коз на ГЕРБ за кмет

.
Цв. Цветанов
ГЕРБ имат поне три варианта за президент. Стратезите на управляващите трескаво пресяват шансовете на най-популярните си лица за предстоящите президентски и кметски избори, твърдят депутати от мнозинството.
 

Според тях вицепремиерът Цветан Цветанов може да се окаже скритият коз на ГЕРБ за столичен градоначалник, пише в. Стандарт. Това ще стане обаче само ако социалистите извадят силен кандидат за президент. Тогава премиерът Бойко Борисов вероятно ще реши да се впусне в битката за "Дондуков" 2, а за вицепрезидент ще играе кметът на София Йорданка Фандъкова. С тази схема герберите са убедени, че ще спечелят президентския вот, както и подкрепата на столичани кой да управлява "Московска" 33 през следващите 4 г. Цветанов знае от какви проекти и освежаване София има нужда, тъй като е врял и кипял в кухнята на кметството като зам.-кмет по време на управлението на Бойко Борисов, обясняват герберите.

Те са категорични, че Фандъкова е успешен градоначалник. Именно заради управленските качества на дамата обаче депутатите твърдят, че тя може да бъде пусната в надпреварата за "Дондуков" 2. Както като президент, така и като вицепрезидент. Преди дни по жълтите павета се завъртя и още един вариант за наследник на двойката Георги Първанов-Ангел Марин. Мълвата гласи, че регионалният министър Росен Плевнелиев в тандем с Йорданка Фандъкова са възможен вариант за кандидатпрезидентска двойка на ГЕРБ. В управляващата партия обсъждали тайно тази схема заради високите рейтинги на двамата.

Плевнелиев обяви вчера, че засега никой не го е канил за президент. Той даде да се разбере, че стиска палци да не го вкарват в голямата политика. "Никой не е говорил с мен, само медиите ме питат, нито премиерът, нито вицепремиерът е дошъл при мен да ми каже "така и така, г-н Плевнелиев", обясни строителният министър. Той даде да се разбере, че не приема на сериозно слуховете за ново поприще, в което ще бъде пуснат. "Всеки ден ме заливат въпроси - кмет ли да стана, министър-председател ли, президент ли да стана. Честно да ви кажа, именно защото се стреля във всички посоки, не взимам нещата на сериозно", обясни Плевнелиев. Той бе категоричен, че ако нещата станат сериозни, тогава ще седне да мисли. "Дотогава моето сериозно положение е всеки втори ден да правя първи копки", заключи министърът.
Очаква се ГЕРБ да обявят кандидатите си за президентския и местния вот през юли. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 174| 13193 |20.05.2011 След бой между "Атака" и мюсюлмани, Сидеров иска оставка на Цветанов . 7| 5305 |15.05.2011 Цв. Цветанов: Шенген трябва да бъде запазен . 58| 7786 |03.04.2011 Цветан Цветанов: Кандидат-президентът на ГЕРБ може да е жена . 68| 6139 |19.03.2011 Ив. Костов: Ще подкрепим вот на недоверие към Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads