Реклама / Ads
46| 6127 |08.09.2011 ПОЛИТИКА

Цветанов: Все по-близо сме до Шенген

.
Цветан Цветанов
Преди година-две условията бяха съвсем други, поясни министърът, който имал важни срещи в Брюксел, в резултат на които хранел надежда за удовлетворително решение.
 

Не мога да кажа конкретно какви са очакванията за решението за членството ни в Шенген. То трябва да бъде взето на 22 септември на Съвета на министрите на вътрешните работи, обяви на пресконференция вицепремиерът и министър на външните работи Цветан Цветанов. Той добави, че след вчерашната конференция в Брюксел и срещите, които имал с полския министър, с еврокомисаря и с евродепутатите, е по-обнадежден за решение, което ще удовлетворява България, Румъния и страните от ЕС.

Сега условията за вземане на окончателно политическо решение за приемането на нови членки в Шенгенското пространство са различни, преди година-две условията бяха съвсем други, уточни министър Цветанов

По-рано днес министър Цветанов призова да не се допуска наслагването на кризи да влияе негативно. Това стана по време на IX-та международна конференция „Сигурността в Югоизточна Европа - кризи, предизвикателства, политики”, която се провежда днес. Той говори за „Трансгранично сътрудничество и сигурност".

Днешната конференция беше провокирана от събитията от 11 септември 2001 г., след които светът изглеждаше много по-различно, добави Цветанов и отправи благодарност на Румен Стоилов и Румен Миланов, които били част от ръководството на МВР тогава. Конференцията давала възможност за сблъсък на идеи и възможност за обсъждане на предизвикателствата пред света.

Темите при посещението на вътрешния министър в Брюксел пък били за миграция и Шенген. Те ще се дискутират и днес, защото всички процеси в света са взаимно свързани и нито една авария или бедствие не трябва да се подценява. Като основни проблеми министърът очерта последиците от тежката икономическа криза, използването на каналите на организираната престъпност за целите на радикалния ислям и тероризмът като цяло.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6337 |29.08.2011 Цв. Цветанов: Месец преди вота съм вън от “6 септември” . 60| 6911 |05.07.2011 Цв. Цветанов: Имаме кандидат-президент и го пазим в тайна! . 43| 7370 |24.06.2011 Цветанов: Кандидатът ни за президент - голяма изненада за сините . 7| 5277 |15.05.2011 Цв. Цветанов: Шенген трябва да бъде запазен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads