Реклама / Ads
4| 7122 |02.03.2017 ПОЛИТИКА

Убийте вестоносеца или как Европа защити доброто име на „Ислямска държава”

.
Публикациите на Марин льо Пен в туитър
„Ислямска държава” реже глави в Сирия и Ирак. Факт. „Ислямска държава” заснема тези екзекуции и ги разпространява в интернет и социалните мрежи. Факт. Всеки желаещ има достъп до снимки и кадри зверските прояви на джихадистите. Факт.
 

Ако някой не е наясно с тези факти, може би трябва да се събуди от летаргията, в която е изпаднал през последните повече от три години. А най-препоръчително е това да направят европейските депутати, които днес решиха да свалят имунитета на колегата си Марин Льо Пен затова, че е препубликувала няколко от тези снимки в социалната мрежа „Туитър”.

 

Да повторим – през 2017 г., в свободна Европа, европейският парламент решава да предаде за разследване европейски депутат, който публикува снимки в социална мрежа. При това не какви да е, а такива, до които достъп има всеки един потребител на интернет.

 

Дори и да оставим на страна грубото погазване на свободата на словото и изразяването, което е в основата на наличието на депутатски имунитет, решението на ЕП е показателно и посланието е отправено – зверствата на „Ислямска държава” не трябва да бъдат показвани. За тях можем да слушаме само по новинарските емисии, ако благоволят мейнстрийм медиите. За тях можем да четем само ако са представени през призмата на борбата им срещу режима на „кръвожадния” Башар Асад.

 

Действията, които трябва да предприеме обединена Европа за прекратяване на тези издевателства, трябва да са добре обмислени, спокойни, проточени във времето и в дух на солидарност, мир и подкрепа. А всеки вестоносец за реалната картина от Близкия изток трябва да бъде „убиван”, поне политически.

 

Нищо чудно, че крайнодесен политик като Марин льо Пен не само е сред фаворитите за президентския пост във Франция, но и е с почти изравнени шансове при балотаж както срещу кандидата на десните Франсоа Фийон, така и срещу социалиста Еманюел Макрон. Защото докато Фийон е разследван и разпитван за фиктивно назначаване на съпругата си и неправомерно харчене на 500 000 евро, то Марин Льо Пен ще бъде изправена пред съда за разкриване на чудовищните деяния на „Ислямска държава”.

 

Колкото и вредни послания да проповядва националистката, каквато и катастрофа да докара за европейските икономики с желанието да извади Франция от Еврозоната, шансовете й стават все по-големи, защото за Европейския парламент очевидно е по-важно да опази доброто име на „Ислямска държава”.

 

Михаил Кръстев, Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4572 |01.03.2017 Юнкер предложи 5 сценария за бъдещето на Европа . 9| 4349 |01.03.2017 Златева: Недопустимо е да има Европа на няколко скорости . 1| 3797 |01.03.2017 Европа ще връща визи за американци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads