Реклама / Ads
59| 7363 |18.01.2011 ПОЛИТИКА

Дж. Уорлик: Има хора над закона в страната

.
Джеймс Уорлик
Трябва активно прокурорско разследване по случая Алексей Петров; съдебната система трябва да гарантира правосъдие; въпросът с дипломатите е чувствителен, но дебатът е здравословен; нищо ново по визата на Румен Петков и нищо лично, каза американският посланик.
 

Има хора в тази страна, които мислят, че стоят над закона, но не трябва да е така, обяви по БТВ посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик. Трябва да има справедлив процес; много хора миналата година се питаха така ли трябва да бъде, когато определени лица бяха пуснати на свобода. Не е уместно да се позовавам на индивидуални случаи, но трябва активно прокурорско разследване по случая Алексей Петров. Съдебната система трябва да гарантира правосъдие, добави той и настоя трите елемента на системата да работят. Фактът, че хора със съмнителна слава бяха пуснати на свобода, буди притеснение, каза посланикът.

Европа и САЩ внимателно следят ситуацията тук
, свързана със скандала с подслушването, ние имаме опит в това отношение, напомни дипломатът. Такъв скандал може да се разрази навсякъде, важно е каква ще е реакцията ви; трябва да се иде докрай в разследването му. България ще успее да излезе по-силна от този скандал, каза Уорлик.

Въпросът с дипломатите е доста чувствителен, защото е свързан с историята на България и трудното й  минало, но трябва да се реши. Това е здравословн дебат, но страната трябва да се справи с тежките аспекти от миналото си.

Няма нищо ново, което да добавя по въпроса за визата на Румен Петков
, каза Уорлик. Личните нападки не помагат да се решат нещата, аз няма да извеждам нещата на такава основа, става дума за американското законодателство, обясни той по повод отнетата виза на Румен Петков.

Не съм се чувал с премиера по повод големия скандал, уточни посланикът и добави, че в страната има много високо отговорни хора в страната, които трябва да открият истината, извеждайки я извън политическия дебат.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 11162 |06.12.2010 Дж. Уорлик: Петков, нищо лично! Само криминално разследване . 8| 5219 |06.04.2010 БСП праща на прокурор Закона за наркотичните вещества . 3| 5426 |19.11.2009 Обмислят промени в Закона за събранията и митингите . 85| 8337 |11.11.2009 Демокрацията е власт на закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads