Реклама / Ads
8| 5916 |12.09.2018 ПОЛИТИКА

Управляващите ще изпълнят обещанията си, ама друг път!

.
„Среден“ е оценката на коалиционното правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, ръководено от министър-председателя Бойко Борисов. Ако краят на европредседателството на България донесе разочарование и засили скептицизма, средата на управленския мандат е белязано от срив на доверие, обявено от ”Медиана”.
 

Въпреки, че непрестанно се хвалят с ръстове и успехи, министрите и Борисов не изпълняват поетите ангажименти, а хората не са с чак толкова къса памет.  Проучване на Фрог нюз на обявените приоритети в началото на мандата показа, че оценката, която е дадена е дори висока.

 

През април 2017 г., в парламента, малко преди началото на мандата правителството  на "Борисов 3"  бяха тържествено обявени приоритетите в програмата за бъдещото управление на ГЕРБ и "Обединени патриоти".  Всички въпроси които задаваме към постиженията им са риторични, защото според нас отговорите показват неизпълнение и дори провал.

 

Има ли яснота кога ще се присъедини България към Шенген?

 

Достиганата ли е 650 лв. минимална работна заплата  и  1500 лв. средната заплата или все повече обедняват хората в България?

 

Оцеляват ли пенсионерите с минималната пенсия от 200 лв.?

 

Как оценяват управлението на Борисов българите зад граница и защо броят им нараства главоломно?

 

Къде са електронните винетки и тол-системата?  В сектора "Регионална политика" се предвиждаше въвеждане на смесена система на заплащане за преминаването по републиканската пътна мрежа - електронна винетка за леките коли и тол-такса за изминато разстояние за тежкотоварните автомобили.

 

Колко жилища пострадаха заради некачественото саниране и колко фирми се облагодетелстваха от него? Предвиждаше се продължаване на програмата за енергийна ефективност и увеличаване на финансовия й ресурс чрез нарастващ процент на самоучастие на гражданите.  Предвиждаше се да се разшири и обхватът на санирането, като в него се включат и еднофамилни жилищни сгради.

 

Къде е електронно правосъдие, което трябваше да е факт до края на 2018 г.?

 

Отчита ли правителството повишаването на цените на храните, увеличаващата се инфлация и фактът, че през юли годишното увеличение на цените достига 3.5%?

Предвиждаше ускоряване на растежа и достигане на БВП от 120 млрд. лв.

 

Тотален ли е провалът на  реформите в социалната сфера, за да излязат майки на деца с увреждания с обвинението „Системата ни убива“ ? Програмата гласеше социалните помощи да се обвържат със заетостта, като всички в трудоспособна възраст, които получават помощи, трябва да се включат в някаква заетост.

 

Къде е  интегрирана информационна система, свързваща в реално време информационните системи на Министерството на здравеопазването, НЗОК, НОИ, НАП, доставчиците на медицински и здравни услуги, каквито са болници, практики в извънболничната помощ, аптеки?

 

Прехвърлихме ли вече на целия документооборот в електронен вид, което беше обявено, че е един от начините за контрол върху разходваните средства в сектор „Здравеопазване“?

 

Къде са демонополизация на НЗОК и интегрирана информационна система?

 

Предвиждаше се изграждането на икономически зони. Къде са?  

 

В енергетиката, освен скандала със сделка на Гинка Върбакова за ЧЕЗ и увеличаване на цените какви са „постиженията“? В тази сферата се планираше продължаване на проучванията на газ и нефт в Черно море. Правителството щеше да се ангажира и с изготвяне на законодателни промени, свързани с въвеждане на пълна либерализация на пазара на електроенергия и газ.

 

Къде са ревизиите на разходите на ТЕЦ "Марица-изток 2", мини "Марица-изток" и АЕЦ "Козлодуй"?

 

Колко още души трябва да загинат по пътищата на България, заради състоянието им?

 

Вижте подробности за представителното   проучване на „Медиана“

 

Благовеста Фармаконова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4354 |10.09.2018 Управляващите решават за оставките на тримата министри . 3| 6386 |26.04.2018 Нинова: Управляващите обявиха война на всички . 8| 7138 |13.03.2018 Валери Симеонов: Управляващите в Русия искат слугинаж и подчинение . 3| 6183 |06.03.2018 Политолог: Управляващите трупат негативи от сделката с ЧЕЗ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads