Реклама / Ads
14| 6430 |21.12.2009 ПОЛИТИКА

Управляват ни на принципа "проба-грешка"

.
НДСВ Източник: Вяра Йовева
Веднъж казваме, че няма да има новини на турски, след това Борисов май се отказва!
 

Това обяви днес председателят на НДСВ Христина Христова, като даде за пример идеята за референдум за новините на турски език по БНТ, от която в последните дни премиерът Бойко Борисов май се е отказал. “Веднъж казваме, че ще има референдум – после се отказваме от референдума, казваме, че няма да има помощи за майките студентки, за младите семейства – после казваме, че няма да ги махаме, ще управляваме част от фискалния резерв – няма да управляваме част от фискалния резерв и т.н. Държавното управление не е място за обучение – то е място за вземане на експертни и професионални решения”, категорична бе Христова.

Според нея в България има тенденция за системно нарушаване на човешките права. “Като започнем от предлаганите промени в Закона за електронните съобщения (ЗЕС), където основно конституционно право като личната кореспонденция и комуникации биват погазени и стигнем до гласуването на мораториум върху частната собственост на един човек – в случая Симеон Сакскобургготски, става ясно, че в България основни човешки права не се спазват на най-високо държавно ниво – Народното събрание”, подчерта Христова. Затова НДСВ днес изпраща писма до европейския омбудсман, българския омбудсман, председателя на Алианса на либералите и демократите в Европейския парламент, комисаря по правата на човека на Съвета на Европа Томас Хамарберг до президента на либералите и демократите в Европа Анеми Нейтс, за да ги сезира за възраженията си.

Жълтите са недоволни и от лошата реакция на държавата, наложила снежна блокада в цялата страна. “В ситуацията с падналия преди дни сняг държавата все едно стартира от нула, все едно стартира за първи път. Нито държавните, нито общинските органи си вършат работата”, възмути се новият секретар на НДСВ Олимпи Кътев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 12231 |19.12.2009 Елизабет ІІ пътува с влак, наш’те - с Мерцедеси . 30| 7991 |18.12.2009 На Атанасовден Я. Янев съди генерал за 100 бона . 3| 6814 |18.12.2009 Вестникарски хамелеони се обърнали на 180 градуса след изборите . 4| 6478 |18.12.2009 НДСВ си пази билбордовете, готви се за кметски избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads