Реклама / Ads
8| 7140 |13.03.2018 ПОЛИТИКА

Валери Симеонов: Управляващите в Русия искат слугинаж и подчинение

.
Източник: БГНЕС
Тези хора, които управляват Русия към настоящия момент, явно не искат признание, те искат подчинение, те искат слугинаж, те искат да ни унижат.”
 
Това заявява в интервю за радио "Фокус" вицепремиерът Валери Симеонов в коментар за поведението на руския патриарх Кирил при визитата му у нас за 3 март.

Кога представителите на тази голяма държава ще започнат да се държат като демократични водачи, духовни, политически и т.н. Извинявайте, обаче на мен не ми се ще да подминаваме един друг факт, който беше засенчен от нелепото поведение на патриарх Кирил. И този факт беше военната демонстрация на Путин с демонстрацията на новите оръжия. От колко години не сме го виждали това? Това някак си изведнъж ни върна с половин век назад. Коя държава демонстрира най-новите си военни постижения през личността на президента? Нали някак си за мен това беше исторически необичайно и притеснително събитие", посочи вицепремиерът.

По отношение на поредното "прекрояване на границите" от турския президент Ердоган Симеонов посочи, че разчита в действията му за "последователна политика за привличането на турските общности в съседни държави и в опита за създаване на така да се каже една ислямска дъга". "Тук няма нещо ново, въпросът е защо точно сега, точно преди срещата във Варна и дали, още един интересен въпрос, и дали това негово изявление няма някаква връзка и с изявлението на патриарх Кирил, което беше аналогично. Там също имаше едни претенции, имаше едни агресивни искания към българската държава. В случая с Ердоган, макар да говори с такива по-меки духовни понятия, пак става дума за агресия. Аз не се наемам да бъда тълкувател на целите и на поведението на Ердоган, тъй като не ми е силната част външната политика. Но смятам, че между тези две събития има връзка и че спрямо България като държава, която не е в очакваните орбити на тези две големи държави – Русия и Турция, се прилага определен политически натиск. Така мисля аз. Но в случая с Ердоган се прилага не само към България", посочи Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6183 |06.03.2018 Политолог: Управляващите трупат негативи от сделката с ЧЕЗ . 13| 17541 |25.02.2018 ”Движение 21”: Продажбата на ЧЕЗ - пример за съдружие на управляващите с неформална власт . 7| 7532 |14.02.2018 Александър Симов призна: Валери Жаблянов е автор на цинизма за Народния съд . 0| 4560 |08.02.2018 П.Симеонов: Обществото иска повече ред и дисциплина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads