Реклама / Ads
9| 18212 |02.12.2016 ПОЛИТИКА

Вардаааа, иде Борисов с джипа! Пропадането...

.
Премиерът в оставка продължава да произвежда гаф след гаф. След мелодраматичните обрати по (не)подкрепата за правителство на „патриотите”, той затъна в скандал с луксозните джипове на горските.
 
Да му го беше нагласил някой този номер, нямаше така добре да се получи... Разпоредил съм на НСО да върнат джиповете на Държавните горски стопанства, откъдето са взети, рече дълбокомислено Борисов пред някакви микрофони. Помисли си, че хората ще оценят жеста му и ще го приемат като въздаване на справедливост.

Какъвто не е. Затова и думите му предизвикаха единствено насмешка и презрение. После реши засили ефекта и допълни, че като станел пак премиер, щял да поиска от Путин да му произведат една Лада Нива, та да обикаля държавата с нея. Фатмашки хумор на ниво Цв. Цв.

Борисов съвсем я подкара през просото, нарушавайки всички граници, в които би трябвало да се вмества длъжността министър-председател по закон. Националната служба за охрана е на подчинение на Президента и премиерът няма никакви пълномощия спрямо нея. Така че откъде накъде той ще разпорежда на ген. Ангел Антонов какво да прави? Друг е въпросът, че самият ген. Антонов вече трябваше да е подал оставка за безобразията с въпросните японски автомобили с висока проходимост.

 

Защото истината е, че именно Борисов е разпоредил на министъра на земеделието и горите Десислава Танева да бъдат закупени въпросните джипове и след това прехвърлени в гаража на НСО. Поне така твърдят депутати, аргументирайки се с това, че нищо от подобно естество, не става без санкция на премиера. А и едва ли можем да си представим, че Бойко Борисов се е качил и подкарал новата Тойота, без да попита кога е купена, от кого и защо е с пловдивски номера. Айде, де... Не нам, както се казва в такива случаи.  Принизяването на гражданите към нивото на собствения интелект, винаги завършва зле, твърдят класиците.

 

Приказките за „издадените смъртни присъди” срещу него също са стара дъвка. Подобни присъди се издават в редиците на мафията, когато някой си е прецакал останалите или дона. Той това ли е направил? И кой дон по-точно е прецакал? Друг повод за смъртни присъди е, когато си натиснал мафията в ъгъла, пратил си подире й държавни институции като ДАНС, НАП и МВР, които заедно с прокуратурата да й разкажат играта. Нищо подобно няма тук. Обратното – мафията процъвтява и дори упражнява контрол въху много от институциите. Защо й е тогава да си разваля рахатлъка с премахването на човека, който и го осигурява? В Италия мафията, когато е застрашена взривява цели участъци от магистрали, за да унищожи съдии и прокурори, които я преследват. Тук няма и намек за нещо подобно. Защо тогава някой ще застрашава премиера Борисов?

 

Може би гневни бизнесмени, които са рекетирани да отстъпят част от бизнеса си или целия си бизнес на посочени от него фирми? Съпрузи, братя и бащи на жени, попаднали в сексуалния му капан, за който се говори в записите от „Яневагейт”? Или от Алексей Петров, с когото бяха във вражда, но после се помириха и скючиха сделка? От тези хора ли го е страх и иска да се вози в лъскави джипове, съпровождан от рота охранители?

 

Жалко е, когато премиер изпадне в състояние, когато търси спасение в ролята на жертва. Ту народът му виновен, ту политически партньори му виновни, после медии и пр. Това е толкова нелепо, че не заслужава дори коментар. Разбира се, послушниците в МВР и ДАНС могат винаги да покажат някакви анонимни сигнали със заплахи, но и този номер се изтърка.

 

Истината е, че Борисов сам се докара до положение да не знае какво да прави. Затова ще се окаже изненадан и когато любимецът му Цветан Цветанов му отнеме ГЕРБ или каквото е останало от нея. Ще го напуснат и други от обкръжението му защото винаги така се случва. Тодор Живков би трябвало да му го е казал, когато го вардеше в дома му. Историта е пълна с подобни примери. Той няма да е първото изключение. Ще си лъска медалите, закичени му от подобни нему и ще си спомня бляскавото минало, останало зад гърба му забравен и отритнат. Дори няма да може да харчи милионите, които се говори, че е натрупал от рекетирани бизнесмени и банки. Защото ще бъде следен под лупа. При най-малката грешка, ще се окаже в съда, а оттам в затвора. Нито Пеевски ще е до него, нито Цацаров. Ще са срещу него, освен ако не му правят компания в някоя от залите на Съдебната палата, съпровождани от скъпи адвокати.

 

Достойнството на човек най-силно проличава, когато е губеща страна. Който го има обаче. Случаят с Борисов явно не е такъв.

 

Калин Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6046 |02.12.2016 Ново двайсе: Борисов връща джиповете на горските . 1| 6258 |30.11.2016 БСП: С кабинет „Борисов 3” оставаме в опозиция . 1| 4476 |25.11.2016 БСП иска изслушване на Борисов в парламента заради Харманли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads