Реклама / Ads
13| 5766 |11.01.2010 ПОЛИТИКА

Върви изпитът на новите кандидат-комисари в ЕК

.
българският външен министър е номиниран за еврокомисар
Чуждите евродепутати се дивият на българските задкулисни акции и ги квалифицират като клеветническа кампания.
 

В Европейският парламент върви серия от публични изслушвания на кандидат-комисарите в новата Европейската комисия. Изслушването на Румяна Желева е планирано да се състои на 12 януари 2010 г. от 17.30 до 20.30 ч. българско време.

В продължение на три часа кандидатите за комисари ще отговарят на въпроси на евродепутати от ресорните комисии на ЕП, отговарящи за портфейла, предложен на съответния кандидат за комисар. Кандидатите ще бъдат оценявани по техните познания в конкретната област на техния портфейл, както и по тяхната обща компетентност, ангажираност към европейската идея, лична независимост и умение да комуникират. Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев каза по този повод за Frognews.bg, че при изслушването, което всъщност представлява един истински изпит, за който всички бъдещи комисари се подготвят сериозно, буквално учейки, Р. Желева ще защити своя ресор достойно. "На 26-ти януари е гласуването в пленарна зала на ЕП, тогава новата комисия ще бъде одобрена и г-жа Желева ще започне своята работа, независимо от несъстоятелните опити да й се навреди по един или друг начин, което в крайна сметка представлява нанасяне не просто на персонални вреди, а е вредене на цяла България. За всички вече е ясно, че г-жа Желева е обвинена абсолютно несправедливо в някакъв конфликт на интереси, който не съществува и то ще бъде доказано. Всичко в тази връзка е достъпно и може да се провери. Наистина не зная каква е целта на тези слухове, защото тук става дума за българска, а не за партийна номинация. Става дума за номинацията на българското правителство, което недвусмислено спечели доверието на избирателите през юли миналата година", добави Ковачев.

"Тези обвинения, които в България идват от лагера на БСП, са акт на отмъщение, клеветническа кампания", обяви по този повод и известният германски разследващ журналист Юрген Рот.

Германски депутати от ЕНП също изразиха сериозно притеснение пред Frognews.bg от действията на някои свои български колеги в ЕП в дните преди изслушването на новите кандидати за еврокомисари и по‒специално на българския външен министър Румяна Желева. Германски евродепутати разказаха за Frognews.bg как наши евродепутати обикаляли буквално от човек на човек из кулоарите на ЕП, за да агитират срещу кандидатурата на Желева. Те обаче не допускат, че акцията по дискредитирането ще има успех. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 108| 11921 |10.09.2009 Новите културтрегери - обида за избирателите . 9| 6260 |16.05.2008 Защо на посланик Джон Байърли не му върви . 30| 6582 |24.04.2008 "Der Spiegel": От мафията в България ще излязат новите политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads