Реклама / Ads
0| 7038 |24.01.2017 ПОЛИТИКА

Вижте първите коментира за новото правителство

.
Първан Симеонов
Това не е кабинет на БСП. Това е кабинет, който е политически, но не досущ. Избрани са експерти на ниво зам -министри с ярка фигура като Огнян Герджиков. Това каза социологът Първан Симеонов по БНТ.
 

Цялата отговорност няма да е на Радев. Сега БСП  няма да могат да ги пакетират със служебното правителство. Не успяха да долепят БСП  до Радев.  И двете страни си дадоха сметка, че нямат полза от това. Съвсем логично е да кажат, че новият Радев е сложил стария Герджиков и стари зам.-министри. Обичайно.

 

Това Биков добави: Отстъпа се от тезата за промяна на Радев. Но Радев някак  си няма да участва в предизборната  кампания като арбитър. Това поведение контрастира с поведението на БСП, които все повече засилват конфронтационното  си поведение. Никой няма нужда от напрежение в тези сложни времена.

 

Мандат за реформи се дава от избирателите. Едно служебно правителство няма мандат за реформи.  В този кабинет има хора от правителствата на Симеон  Втори на Иван Костов. Това са интересни знаци. Ще ми бъде интересно  да видя как се връщат в политиката тези хора и как БСП  ще ги приеме.

 

Политологът  Страхил Делийскиуточни:  С назначаването на Герджиков се търси някаква  форма,  знак за успокоение. Една от целите е кабинетът да не е във фокуса на политическия дебат. Няма да е лошо в една кампания да видим сериозен разговор между партиите и гражданите. Т. е. едно по-невидимо служебно правителство би способствало този разговор да се случи.

 

Политическият елит трябва да изяснят за себе си какво искат да правят. Има дефицит на политическо лидерство . Има масова обща консумативна култура. Тежката ситуация сега е подходяща да роди такъв тип лидерство . Но аз не съм оптимист.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3850 |24.01.2017 Жельо Бойчев: Ще стане ясно, че БСП не реди правителството . 2| 4520 |23.01.2017 Радев подписа първите си укази . 1| 3627 |23.01.2017 И президентът на Румъния протестира против правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads