Реклама / Ads
17| 5851 |25.03.2021 ПОЛИТИКА

Виктор Лилов: Г-н Каракачанов, защо разпалвате хомофобски настроения?!

.
Виктор Лилов: Източник: БГНЕС
Самият вие като агент и доносник на комунистическата ДС сте добре запознат с обстоятелството, че машината за терор на тоталитарната власт използваше стигмата на хомосексуалността за целите на вербовка и създаване на зависимости и не е учудващо, че и днес разпалвате хомофобски настроения, за да продължите този подход за насаждане на страх и параноя.
 

Това пише в открито писмо до Красимир Каракачанов Виктор Лилов, кандидат за народен представител. Вижте цялото му писмо, изпратено до Фрог нюз:

 

"Неуважаеми г-н Каракачанов,

Поводът да напиша това писмо е вчерашната ви потресаваща изява в ефира на bTV.

Вече две седмици в рамките на вашата предизборна кампания вие заливате непрестанно българските граждани с невъздържаната си и примитивна реч на омраза.

 

Години наред съвсем целенасочено разпалвате низки страсти с публичния си изказ, като целта на това е съвсем ясна-печелене на краткосрочни политически дивиденти и отвличане на общественото внимание от скандалите и съмненията за злоупотреби в ръководеното от вас ведомство. Умишленото разпалване на расизъм и ксенофобия обаче са дългосрочна заплаха за сигурността на българските граждани и сами по себе си представляват грубо посегателство срещу основните човешки права.

Не трябва да забравяте обаче, че кресливата ви и истерична реторика не може да промени факта, че ЛГБТ и трансджендър хората са сред нас и опитът ви да ги дехуманизирате е абсолютно недопустим.

 

В тази връзка репликите ви към председателя на ВКС Лозан Панов са възмутителна намеса в съдебната система и грубо нарушение на принципа на разделение на властите. В крайна сметка единствено и само съдът е компетентен да се произнесе по отношение на правата на ЛГБТИ и в частност на трансджендър хората, които в масовия случай са достойни синове и дъщери на България, професионално реализирани и изрядни данъкоплатци. В качеството си на висш държавен служител би трябвало да сте наясно с факта, че министерската ви лимузина, заплата и охрана се покриват щедро с парите и на тези български граждани.

 

От друга страна обаче вашето поведение си има своето логично обяснение. Самият вие като агент и доносник на комунистическата ДС сте добре запознат с обстоятелството, че машината за терор на тоталитарната власт използваше стигмата на хомосексуалността за целите на вербовка и създаване на зависимости и не е учудващо, че и днес разпалвате хомофобски настроения, за да продължите този подход за насаждане на страх и параноя.. Единствената ви цел е чрез подобна реч да задълбочавате разделението в обществото, за да избегнете неудобните въпроси към вас във връзка с продажбата на български паспорти, с руския пробив във военното ни разузнаване или със съмнителните имотни сделки в отбранителното ведомство.

Вашата реторика е изключително груб и просташки израз на невежество, нетолерантност и примитивизъм, но тя не може да заблуди никого, че именно
вие сте патерицата на едно провалено управление, което ще остане записано в черните хроники на най-новата българска история.

 

Омразата е единствената ви стратегия да останете на власт. Но омразата, г-н Каракачанов, затваря цикъла на унищожение и смърт и вие, който имате претенцията за историческо познание, би трябвало да сте напълно наясно с този факт.

С настоящето също така призовавам и всички медии да не се превръщат в безкритична трибуна за разпространение на словото на омраза. Предизборната кампания не дава лиценз за проповядване на дискриминация и човеконенавистни идеологии. Смятаме, че вие имате дълг към обществото да го информирате обективно и безпристрастно при стриктно спазване на етичните норми, с необходимото уважение към достойнството на всеки един отделен член на обществото, независимо от неговия произход, сексуална ориентация, полова идентичност, религиозни убеждения и др.

С оглед на горното ви информирам, че утре, 25 март 2021, от 11:30 до 12:30 ч. ще съм пред Министерството на отбраната с директен призив към вас да поднесете своите извиненията за невъздържания си и обиден език към десетки хиляди български граждани, които хранят вас и семейството ви.

 

С неуважение:

Виктор Лилов"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9010 |05.03.2021 Велизар Енчев за Каракачанов, платените самолети на хартия и НАТО за македонистите . 1| 4843 |12.11.2020 Д-р Виктор Серафимов: Републиканци за България се заема със защитата на „Булметал“ АД от посегателството на кмета . 8| 6824 |06.11.2020 Д-р Виктор Серафимов: Борисов ще използва гласуването за ВНС, за да подаде оставка . 13| 13376 |05.08.2020 Григор Лилов: Компанията ”Бойко Борисов” АД пред фалит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads