Реклама / Ads
7| 6013 |30.10.2017 ПОЛИТИКА

Владислав Горанов призна наличието на корупция ”в доста сектори” на управлението

.
Винаги може да се търси кусур на управлението. Това е ролята на опозицията. Ако си върши добре работата, тя може да намери аргументи за доста сектори. Ако ние бяхме на тяхно място, отдавна да сме внесли много повече вотове.
 
Това каза в студиото на Нова телевизия финансовият министър Владислав Горанов. Той не отрече това, че държавата има проблем с корупцията и има още какво да се направи в тази посока.

„Сигурно обаче е едно – България днес е по-добре от това, което е било вчера. И по икономически показатели, и по доходи, и по жизнено равнище”, каза финансовият министър. Той не пропусна да оспори и правото на Корнелия Нинова да говори за корупцията.

„Вероятно те са специалисти по темата с корупцията и затова им е интересна. Корнелия Нинова да говори за корупция е неприемливо, защото тя е участвала в приватизацията на едно търговско дружество и то срещу минимална сума за активите”, заяви той, като не пожела да каже за кое дружество точно става въпрос. Имало обаче доказателства за това", допълни Горанов.

Относно твърденията за нередности при обществени поръчки, направени от здравния министър, Горанов заяви, че има одитен доклад, направен още по времето на служебното правителство, в който няма изводи, че е направил нещо незаконно. "Аз му вярвам, атаката срещу него може да е ответна реакция на хора, които не искат той да бъде на този пост""

Той обаче допълни, че журналистическото разследване е още един повод да се проверят фактите и обстоятелствата около изнесената информация. До две седмици ще стане ясна позицията на ГЕРБ относно казуса и дали ще се наложи смяна на здравния министър.

Финансовият министър бе помолен да коментира и темата „КТБ”. На въпрос кои политици са взимали пари от банката, Горанов заяви, че няма как да знае подобна информация. Има само данни за това кои политици са влизали в КТБ и са посещавали Цветан Василев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5352 |30.10.2017 Цветан Цветанов си премери индекса на корупцията с БСП и определи социалистите като дива опозиция . 14| 6548 |28.10.2017 Горанов философ: Висшето образование уврежда децата . 2| 4342 |27.10.2017 И България не признава независимостта на Каталуния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads