Реклама / Ads
6| 6830 |04.11.2019 ПОЛИТИКА

Властовото обкръжение на Борисов налази телевизиите

.
Снощното обкръжение на Борисов говори по всички телевизии тази сутрин
По едно и също време вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и Тома Биков , снощното следизборно обкръжение на премиера Борисов, налазиха трите големи телевизии. Опорните им точки бяха почти едни и същи.
 

Според министър Горанов софиянци са запазили самообладание и не са се поддали на манипулациите на Манолова и не са сложили за кмет човек, който няма грам ръководен опит и никога не е управлявала нищо, камо ли такава сложна икономика като столичната. „Тя си мислеше, че София ще й бъде трамплин да превземе държавата“, каза Горанов пред bTV.

 

Хайде да си представим как се купуват гласове в столичния град. Колко са тези секционни протоколи, за които Мая Манолова твърди, че са с купен вот. Като загубиш едни избори, това е нормалната тактика – да твърдиш, че има купен вот, коментира ни лук ял, ни лук мирисал Горанов„

 

Загубихме там, където не победихме като Русе и Благоевград, коментира Горанов в анализ на резултатите от местните избори. Посочи загубата в Благоевград въпреки материалните придобивки, с които свързва предходния кмет и сега загубил кандидат Атанас Камбитов. Според Горанов това означава, че очевидно не можеш да купиш хората само с материални придобивки. Посочи, че както премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментирал преди години, ще дойде време, когато партията ще работи за кметовете, а не обратното.

На тези избори всички бяха против нас. За мен бе необясним ходът на старата градска десница да се гласува против ГЕРБ. Политическата флексабилност трябва да има граници, иначе губиш автентичност. Това каза пред Нова зам. шефът на ГЕРБ и вицепремиер Томислав Дончев.

 

Няма данни за грубо опорочаване на изборния процес, посочи той и добави, че в кампания винаги кандидатите пускат сигнали. "Социолозите твърдяха, че няма етнически профил в гласуването и те се разпределят по равно", отвърна Дончев на въпрос за ромския вот.

 

"В Русе и Ямбол в последния момент предложихме не толкова популярни фигури. По-добре е да си съхраним репутацията на национално ниво, отколкото да посочим грешни хора, да спечелят и после това да удря по имиджа ни", каза още вицепремиерът.

 

Тома Биков пред БНТ повтори казаното от Борисов след балотажите снощи.

 

Като успех определи резултатите от вота Тома Биков от ГЕРБ. Той припомни, че за разлика от местните избори през 2015 г., сега кандидатите им са спечелили повече общини и са постигнали по-добри резултати. "След 10 години на власт, да се явиш на балотаж и да го спечелиш - това не е загуба", заяви той.

 

Относно загубите на места, Биков коментира, че те са породени от самонадеяност и неприлично държание. А това, според него, е възможност хората да изберат по-добрия кандидат.

 

Според депутата няма основание за касиране на вота в София. „Мисля, че трябваше да изчакат 2-3 дни преди да правят подобни изявления, защото се вкарват в една ситуация, която е безсмислена. Госпожа Мая Манолова постигна един добър резултат за София, като кандидат на БСП. Оттук нататък мисля, че трябва и да може приема и загубата. Тя през живота си е губила избори, така че би трябвало да е свикнала“, коментира Тома Биков в ефира на БНТ.

 

Той прогнозира, че Манолова тепърва ще губи избори, защото анонсира нещо, някакви граждански инициативи. „Очаквам да направи партия“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 10614 |01.11.2019 Бойко Борисов: Манолова прави уйдурма с ромите, братя Галеви й помагат . 12| 7412 |31.10.2019 Радев сменя Борисов на Срещата на върха на НАТО в Лондон . 18| 8176 |31.10.2019 Адв. Екимджиев застава зад Мая Манолова против диктатурата на Пеевски и Борисов . 29| 6910 |25.10.2019 Премиерът Б. Борисов: Лицемерно щеше да е, ако бяхме издигнали кандидат за главен прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads