Реклама / Ads
8| 8768 |21.01.2016 ПОЛИТИКА

ВСС с кисела краставичка, за недоволните - Белене

.
Шампионска закуска за висши магистрати...
Тази работа така няма да стане! Сменили досегашната представляваща Висшия съдебен съвет Соня Найденова с мъдреца Димитър Узунов и веднага някакви се разпискали. Демократчета като Калин Калпакчиев, Юлия Ковачева, Магдалена Лазарова, Камен Иванов и Галя Карагьозова даже напуснали заседанието.
 
На Сърдитко Петко - празна му торбичка, - казва Пеевски. Затова на гласувалите революционната промяна торбичките са пълни. Защото спазват правилната линия, а тя е Димитър Узунов да сияе като представляващ ВСС. Не само защото е висок, снажен, хубавец, умен, заможен, пие и не повръща, ами е и солташак на премиера Бойко Борисов. Има такава длъжност у нас. Питайте Янето, ако не вярвате. Ама било заговор, било предварително решено, крякат недоволните. Естествено, че е решено предварително. Никой преврат не се случва ей така. Все пак превратаджиите трябва да се наговорят, за да не объркат нещо. Знае се и къде е решено. Точно така - в хотел "Берлин" в Бояна. Лично Делян Пеевски бил разпоредил смяната, което е голям жест и голяма чест. Знаете колко е натоварен един олигарх и какво означава да отдели време за един, така да се каже, второстепенен въпрос. Първостепенни, както знаете, са въпросите с обществените поръчки, контрабандата, ограбването на банкови активи и пр. народни дела. Тук е така. Като не ви изнася - хващайте магистралата и да ви няма. И без вас ще се усвояват милиардите от когото трябва.

Във ВСС вече всичко е спокойно. Премиерът може да си отдъхне, защото повече никой няма да поставя въпроси като този за злополучния есемес. Освен това е много глупаво искането членовете да си показват разпечатки от "онзи" ден. Защото няма значение кой го е изпратил, по-важното е, че има 13 магистрата, които са готови да го направят по всяко време и са го правили неведнъж. Раболепниченето и слугинажа имат традиции по тези земи.  

Оттук насетне свежото лице на Димитър Узунов ще олицетворява ВСС, както киселата краставичка олицетворява пиенето на водка, а сланинката на троянска сливова. Ползвам тези сравнения, защото действията на някои членове на ВСС напомнят поведението на злоупотребил с огнената вода индианец. Съветската връзка пък се натрапва от упоритото налагане от този ВСС на модела "Сталин - Вишински".

Странно е само едно: защо здравите сили във ВСС проявиха милосърдие и милозливост, а не натириха недоволните в някой обособен сектор на затвора в Белене. Мъжете на остров Персин, а жените - на остров Щурчето. Ефективността вече е изпрабвана. Защото тези, отклонили се от правата линия магистрати, ще продължат да говорят за върховенство на закона, демокрацията, реформи и прочие глупости. Така и не си извадиха поука от думите на премиера: Който нож вади, от нож умира. Превантивна мярка е когато умираш от нож преди да си вадил такъв.

В името на справедливостта трябва да кажа, че отрицателната реакция на премиера Борисов във Фейсбук по повод избора на Узунов може да се определи като изненадваща. Надявам се най-после да е разбрал колко вредят на кабинета и на него самия мечешките прегръдки на Пеевски и машите му.

 

Не знам дали ви е смешно, но работата е за плач. Зависимите от мафията #Кой вече действат открито. Ще стават още по-нагли и брутални, защото знаят, че пред освирепял от духовна и материална мизерия народ всичко минава. Знаят също, че ако не запазят статуквото - горят. Наясно са, че рано или късно това ще стане и дават всичко от себе си да е по-късно. Целта им е колкото може повече българи да напуснат България, а останалите тук да бъдат смачкани и обеззверени. За да могат да доограбят каквото е останало и да го изнесат в банки в Лихтенщайн, да речем. Такъв тумор като българската правосъдна система в ЕС не е имало. И такава държава-член. Затова от Брюксел все още няма адекватна реакция на мафиотизирането на страната ни - не им стига въображение, че е възможно такова нещо.

 

Въпросът е какво да се направи срещу мафията? Световната практика е показала, че има само един начин: война. Магистратите със съвест и сърце да излязат открито и да говорят. Да излязат ченгетата, лекарите, учените, учителите, бачкаторите, студентите. След това да излезем на улицата. Не всички, само които имат сърце. Караджата и Левски никога не са били на мода, освен като интериор в нечии кабинети. Мафиотските медии на пеевски ще продължат да заливат публичното пространство със зловонията на своята пропаганда. Затова, който иска да е свободен и да живее нормално, трябва да знае срещу какво се изправя. Ако имате глава за рязане - лягайте на дръвника. Който обаче смята, че животът му и този на децата ни е ценен и не иска мафията да разполага с него - да се готви за битка. Няма друг път. Парламентарната демокрация се оказа блъф, досущ като комунизма. И двете са нещо хубаво, но не сме имали късмета да им се порадваме, защото тук ги прилагат извратени политически примитиви.   

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5488 |21.01.2016 В. Енчев: На сребърен поднос се поднася победата на ГЕРБ с електронно гласуване . 11| 6696 |21.01.2016 Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на ВСС . 23| 7585 |19.01.2016 Т. Дончева: ГЕРБ и АБВ издигат Калфин за президент! . 14| 6954 |19.01.2016 Караджов: Нямам доверие в този кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads