Реклама / Ads
14| 15649 |03.11.2017 ПОЛИТИКА

Тадаръков с изненада: Подготвя се завръщането на Ахмед Доган в политиката

.
Проф. д-р Димитър Тадаръков
Преди 30 години Ахмед Доган тръгна срещу диктатурата. Ако днес отново се появи такава, той пак ще влезе в политиката! Това заяви бизнесменът и близък до Доган проф. д-р Димитър Тадаръков.
 
Той коментира има ли обстоятелства, в които председателят на Движението за права и свободи (ДПС) да се върне в активния политически живот, както и слуховете за здравословното му състояние, които твърдяха грип и дори лек инфаркт.

Проф. Тадаръков отрече категорично вторите, а за напускането на активната политическа сцена бизнесменът заяви, че Ахмед Доган съжалява за своето отсъствие в нея, но "обстоятелствата били такива". "Той наблюдава, преценява, но не иска да участва", посочи професорът.

Пред Bulgaria ON AIR Димитър Тадаръков даде своята оценка и на работата на управляващите, от които Движението за права и свободи поиска вот на недоверие и оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

По думите му еталонът на едно правителство дали заслужава да управлява и при какви условия, е свършената работа по държавния бюджет.

"Това е един социалистически бюджет- за всекиго по нещо, без развитие и без реформи!" Така бизнесменът определи както приходите и разходите на правителството за 2018 г., а също и самата му работа досега.

Проф. Тадаръков не беше многословен за поискания вот на недоверие от ДПС, но заяви, че това е позиция на всяка политическа опозиционна партия, която е намерила "точен и верен измерител за него".

"Доколкото разбирам и наблюдавам, верният измерител на ДПС е участието на Патриотите и националистите в сегашното управление. Всяка партия има своето право да поиска оставката на даден министър", отговори лаконично гостът на телевизията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2340 |24.04.2024 Експерт: В България няма държавни програми за здравна превенция с минералните ни ресурси . 13| 4716 |23.04.2024 Анализатор: Премиерът обра точките в състезанието по неадекватност - в услуга на Радев, капитан без команда . 6| 4864 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5689 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads