Реклама / Ads
8| 8095 |03.11.2017 ПОЛИТИКА

За Екатерина Захариева БСП показва двоен аршин за корупцята

.
Екатерина Захариева
БСП показват двоен аршин по темата корупция. Последният пример е кметът на Батак. Те уж се разграничават от него, но той е кмет 12 години от БСП. Запозната съм с темата, защото съм избрана за депутат от този избирателен район. Щом от БСП се разграничават от него, да го призоват да подаде оставка, както правим ние в ГЕРБ. Това каза министърът на правосъдието Екатерина Захариева.
 

БСП имат народен представител, който се разследва за купуване на гласове. Абсурдно е БСП да искат вот на недоверие по темата корупция. Разбирам, че работата на опозицията е точно това, но БСП не искат да се борят с корупцията, а да пречат на работата на парламента и правителството", добави министърът.

Има проверка от прокуратурата. Сигнализирани са турските власти. Те ни увериха, че ако наистина е имало физическо насилие, турските служители ще бъдат наказани. Много важно е и разследването от българска страна да продължи, коментира тя пред bTV инцидента с българи гражданин на ГКПП "Лесово".

"Много съжалявам за оставката на проф. Николай Петров. Аз го уважавам изключително много. Решението му е лично. Това е един морален акт. Познавайки премиера Бойко Борисов си мисля, че той няма да се опита да го разубеждава. Естествено, че трябва да има нов здравен министър и аз му пожелавам успех, но не мога да се ангажирам с точна дата", каза още тя по повод оставката на проф. Петров.

"Всяка година в мониторинговите доклади се повтарят едни и същи неща - трябва да има напредък в делата с висок обществен интерес. Става въпрос за делата за корупция и делата срещу организираната престъпност. Със сигурност във вторите дела има голям напредък. Корупционните престъпления не са свързани само с даването на подкуп. Има и други корупционни престъпления, срещу които мисля, че също има напредък. Убедена съм, че мониторинговият доклад за тази година ще отчете всички напредъци", категорична беше Захариева.

"Случващото се в Испания е правилното. Хубаво е, че обстановката там се нормализира. Това е важно за цяла Европа. Действията на испанското правителство са правилни. Свикването на избори е най-демократичния начин да се определи кой да управлява Каталуния", разкри Захариева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10146 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 3000 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3473 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10263 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads