Реклама / Ads
11| 9600 |05.05.2017 ПОЛИТИКА

Захариева: Да престанем с птичите определения за мен като ястреб

.
Екатерина Захариева
Няма как да отпаднат санкциите срещу Русия, това е общоевропейско решение. Политиката ни към Рсия трябва да е прагматична. Да престанем с птичите определения за мен, като ястреб. Това заяви новият външен министър Екатерина Захариева, коментирайки твърденията, че ще следва политиката на Плевнелиев и Митов към Русия.
 

"Който говореше преди изборите: "Аз ще отида в Брюксел, ще тропна по масата и ще кажа, че България няма да се съобразява с това общоевропейско решение... Ти  нямаш избор, това е общоевропейска политика и тя не е насочена срещу Русия, тя е насочена към международния правов ред. Той е създаден след Втората световна война, точно защото една по-голяма сила, с много по-голяма военна мощ, не може да отиде и да промени границите", категорична беше Захариева пред bTV. Тя обясни, че и в момента изнасяме прословутите киселички краставички за Русия.

Какво ще се случи, ако някой дойде и вземе някоя част от България, попита министърът. Тя заяви, че ще работи за посещението у нас на ръководителите на всички велики сили, но най-много ще се радва да дойдат Жан Клод Юнкер и Ангела Меркел.

Това което ме зарадва, е че външната политика, е приоритет на всички политически партии, независимо дали са в опозиция или в управлението. Във външната политика поне са забравени острите реплики, каза тя.

БСП вече е много проевропейска партия, каза Захариева. Българската външна политика от години следва една й съща посока, член на ЕС и съюзник в НАТО, каза новият външен министър. Заяви категорично, че България трябва да спазва политика на добросъседство с всичките си съседни страни. Лесно е в предизборна кампания да кажеш, че ще изгониш турския поланик, но това е несериозно, смята тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2260 |24.04.2024 Експерт: В България няма държавни програми за здравна превенция с минералните ни ресурси . 13| 4683 |23.04.2024 Анализатор: Премиерът обра точките в състезанието по неадекватност - в услуга на Радев, капитан без команда . 6| 4854 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5682 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads