Реклама / Ads
69| 8763 |02.05.2012 ПОЛИТИКА

Законът за конфискация скара ГЕРБ и БСП по Би Ти Ви

.
Мая Манолова
Приемането на Закона за отнемането на незаконно придобитото имущество хвърли в остра полемика в студиото на Би Ти Ви депутатът от БСП Мая Манолова и колегата й от ГЕРБ Тодор Димитров.
 

 

Този закон се приема със стахановски труд, късно през нощта, за да се прокарат репресивни мерки срещу гражданите. Той ще работи срещу тях, а не срещу организираната престъпност и мафията, обяви Манолова.

 

Според колегата й Тодор Димитров опозицията говорела популистки, но въпреки съпротивата им законът щял да бъде факт до края на седмицата, защото такива били и очакванията на Брюксел. Депутатът уточни, че категорично е решено комисията да не се сезира по доноси, а само при повдигнати обвинения срещу лице или влезли в сила наказателни постановления. Несъответствието между доходи и придобито имущество ще се търси само в случаи, когато проверяваното лице има имоти за над 250 хил. лева.

 

Червената депутатка контрира опонента си, че ГЕРБ говорят само лъжи и гражданите ще бъдат проверявани дори и за нарушения, за които не се предвижда лишаване от свобода. Така щял да бъде ударен бизнесът и нелоялните към ГЕРБ, смята Манолова.

 

Според нея проверки щели да се правят и по писма на граждани, а по места в страната депутатите от управляващата партия щели да нареждат кой да попада под ударите на закона. Служителите на тази специализирана комисия, която ще изпълняват разпоредбите на закона, ще бъдат назначавани от управляващите и затова те ще изпълняват политически функции.

 

Манолова разясни още, че всеки гражданин може в продължение на година и половина да бъде проверяван от репресивните институции, без даже и да има информация за това. А един ден може да се събуди и да разбере, че цялото му имущество и сметки са запориране, че не може да оперира с парите си. После в продължение на три инстанции ще трябва да доказва пред съда своята невинност, което може да им отнеме 5-6 години, което може да съсипят всеки добър бизнес, предупреди Мая Манолова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 176| 10261 |15.07.2011 "Пазарлъкът" скара Борисов и Костов . 87| 8619 |06.01.2011 Б. Борисов: Да, подслушваме министри; искам ги скарани! . 17| 14005 |06.08.2009 Тазе Бугарка ги раскара Софија и Скопје . 19| 7441 |27.02.2009 Законът „Чилова" - удобната гротеска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads