Реклама / Ads
2| 7311 |04.01.2018 ПОЛИТИКА

И защо празнува ДПС?

.
Тези изстрадали хорица не празнуват раждането на ДПС
Въпросът е реторичен, разбира се. Кой не знае и не е чувал, че основания да празнува на 4 януари всяка година има единствено и само оялият се елит на движението, създадено преди 28 години. Но не и верният на някаква имагинерна идея електорат на уж балнсьора в бг политиката.
 

Тепърва още историци, политолози и всякакви „ози” ще се произнасят експертно затова как и защо е създадена тази патерица на всяка следваща власт до лани. Не искам да се отклоняват в тази посока, защото думата ми е за друго.

 

„Днес се навършват 28 години от учредяването на Движението за права и свободи на 4 януари 1990 г. Искам да честитя рождения ден на всички членове и симпатизанти на ДПС, които през тези години изграждаха и укрепваха демокрацията в България и поставиха страната ни на евро-атлантическия път на развитие”. Това възторжено написа адвокатът Четин Казак, депутат ентимандат от квотата на структурата на Сокола.

 

Давам него за пример, но може да се направи сравнение с всеки от „вечните” народни представители на ДПС, които от година на година възпроизвеждат порочното си статукво, впрочем като всяка от останалите партии на т.нар.”демократичен преход”.

 

Защото е ясно, че скалъпването на листите е порочно – подреждат ги едни и същи кукловоди вече близо 3 десетилетия.

 

Затова разбирам радостта и напъна да празнуват днес точно тези капсулирани 40-50 души от ДПС, сред които впрочем има и етнически българи.

 

Не празнуват обаче „простите” етническите мюсюлмани, които се затварят, капсулират и отдалечават от тарикатите в политиката и властта, точно като нас, „простите” българи.

 

Това не са кухи твърдения, продукт на моята фантазия. А емпирични изследвания, публикувани м.г. от проф.Евгения Иванова, изследовател, дисидент, преподавател в НБУ. Та обобщено, нейните изследвания сочат, че мюсюлманите от смесените райони все повече се „капсулират” и отдалечават от ДПС, което така и не създаде кьорава прагматична политика за подобряване на живота им.

 

Повечето продължават да тънат в бедност и мизерия, цели села опустяха след емиграцията на хиляди български турци, докато политическите им представители в управлението живеят в сараи, строят централи и т.н. и т.н.. Изпитвам огромно уважение към трудолюбивите, почтени и свестни български турци. Била съм много пъти при тях като действащ репортер, неведнъж и на ежегодните им събори в различни селища по повод на позорната смяна и връщането на имената им.

 

Зная от първа ръка как оцеляват тези хора и затова се чудя на ДПС. Засраметесе, бе! Защо и какво празнувате?

 

Аделина Делийска

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2245 |19.04.2024 Кирил Петков съзря тайна завера между Борисов, Радев и Пеевски . 13| 13812 |18.04.2024 "В Скопие прекалиха". Графити зоват срещу българите в Северна Македония . 7| 13200 |17.04.2024 Свалиха Станимир Михайлов, ГЕРБ овладя НЗОК и наложи добре познатия модел . 1| 3362 |16.04.2024 Иван Брегов: Клановете в правосъдието могат да унищожат живота на всеки. Борисов и Габриел трябва да бъдат разпитани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads