Реклама / Ads
19| 5688 |15.03.2016 ПОЛИТИКА

Зеленогорски: ДСБ ръкопляска повече на Т. Дончева отколкото на Радан

.
На форума на ДСБ ръкопляскаха повече на Татяна Дончева отколкото на Радан Кънев. Ние наляво ли ще завиваме, какво се случва? Няма ляво, няма дясно. Трябва да си постявеме цели за цяла България, казаха там. Прилича ми на кръгла маса. Това заяви обиденият Найден Зеленогорски.
 
„Георги Кадиев се бил разсърдил, че не бил поканен на форума на ДСБ. Аз се смятам за по-консервативен и този либерализъм започва да ми идва малко в повече“, отбеляза още Найден Зеленогорски пред БНТ.

Ние искаме да премахнем цифрите и числата пред наименованията на партиите, т.е. за да гласуваш за дадена партия, ти трябва да запомниш името й, а не цифрата. По думите му така ще гласуват по-образовани хора. Това е полезно за България и за българската демокрация и дано и други опозиционери да го подкрепят, надява се реформаторът.

„Ние сме против задължителното гласуване. Смятаме, че ако се водим по големите демокрации, по тези страни, които искаме да стигнем, никъде няма задължително гласуване“, добави още Зеленогорски. Предстои ни тежък разговор за преференциалното гласуване, на мнение е той.

Работна група съставена от 15 души представители на всички партии в Реформаторския блок и гражданския съвет към него има за задача за изработи план за развитие и консолидация на блока, съобщи съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски. Групата е била сформирана днес след решение на изпълнителния съвет на блока.

По думите му срокът за подготовка на документа е Великден. Той изрази задоволството си, че РБ е останал единен след форумът на ДСБ. Зеленогорски изрази надежда, че блока ще има общ кандидат за президент, за да може да се постигне висок резултат на президентските избори. Зам.-председателят на ДБГ каза още, че другите партии в блока ще убеждават Радан Кънев с действия, че реформи в кабинет "Борисов"-2 са възможни.

Найден Зеленогорски, един от авторите на поправките в Закона за черноморското крайбрежие, които предизвикаха недоволство, обяви, че е логично предвидените в него глоби да влязат в сила сега. Според него обаче с една година трябвало да се отложи промяната на регламента за къмпингуване.

"В изпълнителния съвет и Парламентарната група имахме дискусия по темата. Говорих по телефона и с Борисов. Общото мнение е да отложим за една година текста за забраната, като в този период се изготвят стратегии за летния и зимния туризъм и дефиниция що е къмпингуване", каза Зеленогорски и застана зад идеята си да има либерализация на режима за откриване на къмпинги. По думите му единствената цел на закона е да гарантира регулация и правила за къмпингуване.

 "Има единно решение по отношение на въвеждането на електронното и машинното гласуване, активната регистрация и сме против задължителното гласуване", заяви Найден Зеленогорски, но отбеляза, че предстоят сложни разговори с партиите в управляващото мнозинство за преференциалното гласуване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5434 |12.03.2016 Борис Иванов: Хората харесват БСП повече от преди . 12| 5749 |11.01.2016 Станишев: Искам повече опозиционност в БСП . 17| 17503 |09.11.2015 Цветан Василев: Истината за "Виваком" боли, истината за КТБ – още повече . 0| 5792 |22.07.2015 Червеняков: Опасно е политиката да е повече от правото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads