Реклама / Ads
47| 6770 |30.10.2012 ПОЛИТИКА

Зеленогорски: Отидох при Кунева, защото дясното се разпадна

.
Найден Зеленогорски Източник: Интернет
Найден Зеленогорски е убеден, че формацията „България за гражданите” ще влезе в следващия парламент. „Когато се състезаваш, се бориш за първото място”, каза членът на ръководството на партията Зеленогорски пред bTV, но беше уклончив кой би могъл да бъде партньор на партията.
 

"Няма да влизаме в коалиции. Правим по-силна заявка за властта, отговаряме на многобройните въпроси. В момента за нас биха гласували 7-9%, а на практика това са 15% от гласуващите в България. До изборите имаме време да развием структурите на партията", заяви Зеленогорски. Той е категоричен, че целта е една - първото място.

Осигуряването на устойчив икономически растеж и повишаване на жизнения стандарт са сред основните цели пред движение „България за гражданите”. Намеренията са 72 процента заетост, при сегашно ниво от 53%, каза пред „Тази сутрин” членът на ръководството на партията на Меглена Кунева.
 
„Очевидно е, че България има нужда от нова десница, отвъд прехода”, каза бившият кмет на Плевен, който бе избран на този пост като кандидат на СДС. Разочарован от случващото се сред редиците на „сините” обаче, през юни тази година той ги напусна, за да се присъедини към формацията на Кунева. Така и не стана ясно обаче, дали ако в СДС тръгнат обединителни процеси, ще се върне в любимата си партия или вече е предан докрай на Кунева. 

Попитан дали ще бъде водач на листа в предстоящия вот, той отговори, че за него не е най-важното да бъде депутат и че вече се е отказвал от кресло в парламента.

Зеленогорски нарече референдума за АЕЦ „Белене” фарс, зад който управляващите крият проблемите в страната. Той цитира няколко пъти данни, според които 1 милион и 700 хиляди души в България живеят в бедност. Главният проблем е свързан с осигуряването на устойчив икономически растеж - над средноевропейския, смята бившият кмет, според когото „България за гражданите” би могло да постигне ниво от 4-5 процента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 7141 |29.10.2012 М. Димитров: И лудите се обединиха, а десните се разделиха . 18| 6702 |29.10.2012 Путин отлага визитата си у нас за декември . 15| 7288 |26.10.2012 Росен Плевнелиев: Влизаме в Шенген заедно с Румъния . 34| 6545 |25.10.2012 Първанов: БСП не излъчва сила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads