Реклама / Ads
0| 3933 |11.10.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 12 октомври

.
Премиерът Борисов прави първото си работно посещение в Париж; министър Б. Димитров се среща с вселенския патриарх Вартоломей; БАН открива изложбата “140 години Българска академия на науките”.
 

На 12 и 13 октомври премиерът Бойко Борисов ще направи първото си работно посещение в Париж, начело на българска правителствена делегация. В първия ден той ще разговаря с министър-председателя Франсоа Фийон в Матиньон – седалището на френското правителство. В късния следобед министър-председателят Бойко Борисов ще бъде приет от президента на Френската република Никола Саркози в Елисейския дворец. Деловата програма на премиера за деня предвижда още среща с българската общност в Посолството на България в Париж.

Министърът без портфейл Божидар Димитров ще се срещне с вселенския патриарх Вартоломей. На специална церемония във Вселенската патриаршия в Истанбул министър Димитров ще получи от вселенския патриарх мощи на първоапостол Свети Андрей Първозвани – един от дванадесетте апостоли, ученици на Христос, и основател на първите християнски общини по българските земи в древните градове Дебел, Месемврия, Анхиало и Аполония в днешния Бургаския залив. Церемонията по размяната ще се проведе в седалището на Вселенската патриаршия в Истанбул в 12.00 часа.

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с българския моряк Панко Тодоров, който вече е в добро състояние и ще бъде изписан рано сутринта от ВМА.

В 10 часа председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с извънредния и пълномощен посланик на Ливанската република Мишлин Аби Самра. В 11 часа Цачева ще разговаря с извънредния и пълномощен посланик на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер, а в 13 часа с извънредния и пълномощен посланик на Република Гърция Данаи-Магдалини Куманаку

От 9.30 часа в зала „Средец” на хотел „Шератън” европейският комисар за защитата на потребителите Меглена Кунева ще представи по време на кръгла маса европейската политика за информирани и защитени потребителни на услуги.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открие национална кръгла маса „За по-добър Закон за устройство на територията”. Организираната от Национален център за териториално развитие – ЕАД дискусия ще се проведе на 12 октомври, понеделник, от 9.00 часа, в сградата на центъра на ул. „Алабин” № 16-20.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще даде пресконференция от 11.00 часа, в зала 2 на МТСП. Ще бъде представен новият председател на Държавната агенция за закрила на детето, ще бъдат обсъдени и други теми.

ЧЕЗ ще даде пресконференция от 12.00 часа в офиса на компанията на ул. „Г. С. Раковски“ 140, етаж 5. Събитието е по повод встъпването в длъжност на изпълнителния директор на ЧЕЗ „България” Блахослав Файмон.

Националният институт за опазване на недвижимите културни ценности ще даде пресконференция от 11.00 часа в София прес на тема: Какво ще се случи след приемане на предложението за промяна в Закона за културното наследство, което касае закриването на института.

От 12.00 часа в София прес пресконференция ще даде Държавният пътуващ театър – София.

Състоянието на животновъдството след 100-те дни от управлението на ГЕРБ ще обсъдят на форум в столицата три браншови организации. Началният час на събитието е 12.00 часа в зала 6 на НДК.

От 10.00 часа Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България ще даде пресконференция в БТА на тема: „Хлябът - качество, безопасност, пазари и цени”.

От 11.00 часа Българският институт по стандартизация ще даде пресконференция в БТА по повод 14 октомври – Световния ден на стандартизацията.

От 12.00 часа в БТА Българско сдружение за личностна алтернатива ще проведе пресконференция по проект „Ден на кариерата за хора с увреждания 2009 – мост за намаляване на ефектите от кризата”.

От 13.00 часа в БТА Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи и КАТ – София ще дадат пресконференция по повод 13 октомври – Европейския ден за пътна безопасност.

От 9.00 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото „Булгартабак” срещу Христо и Мирена Лачеви за укриване и неплащане на данъчни задължения. От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото „Топлофикация”. От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото САПАРД –Марио Николов и Людмил Стойков. От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото ЦКБ-Павел Тренев –присвояване.
От 13.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото „Асен Друмев – ДФ „Земеделие”.

В 8.15 часа в сградата на Централното митническо управление на ул. ”Г.С.Раковски”47 публично ще се изтеглят вариантите на тестовете за специализираната митническа администрация. На 12, 13 и 14 октомври ще се проведат тестове за проверка на нивото на професионална компетентност на служителите в специализираната администрация от митническите учреждения.

От 16.30 часа на ул. „Раковски“ № 127, в залата на читалище „Славянска Беседа” в София ще се проведе първото от поредицата събития, които ще представят европейските програми и мрежи, намиращи се на територията на столицата.

От 11.30 часа Българската академия на науките ще открие изложбата “140 години Българска академия на науките”, която представя малка част от научната дейност на БАН през последните години и ролята на Академията като национална институция.

От 16.00 часа в хотел „Хилтън” в София датският колеж Rosklilde Business College ще представи своите безплатни програми по маркетинг и международна търговия. Презентацията ще се проведе в рамките на изложението "Европейско образование 2009 г.

Председателят на Съюза на европейските федералисти-България и евродепутат Андрей Ковачев ще открие в Националния студентски дом в 10.00 часа международен младежки семинар на тема “Да скъсим разстоянието между ЕС и неговите граждани”.

В периода 12 -16 октомври логопедичен център – Варна е домакин на ”Учебна визита” по Програмата на Европейската комисия Учене през целия живот. Темата на визитата е подпомагане учениците с нарушения в писмената реч,водещи до обучителни трудности .Участниците в нея са 10 колеги от Франция ,Италия ,Испания,Турция ,Белгия ,Англия .

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3926 |08.10.2009 Предстоящо на 9 октомври . 0| 4066 |07.10.2009 Предстоящо на 8 октомври . 0| 3853 |06.10.2009 Предстоящо на 7 октомври . 0| 4032 |05.10.2009 Предстоящо на 6 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads