Реклама / Ads
0| 3805 |13.10.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 октомври

.
Заседават НС; МС; гледат делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков; висшите магистрати се срещат с министъра на външните работи д-р Румяна Желева.
 

Редовното заседание на Народното събрание
ще започне в 9.00 часа.

В 10.00 часа ще започне заседание на Министерски съвет.

НЦИОМ ще представи резултати от свое проучване в 11.00 часа.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков.

Открита дискусия на тема "Информационните технологии - двигател за икономически растеж"
ще се състои от 10.00 часа в хотел "Шератон".

Ден на кариерата за хора с увреждания - 2009 ще открие заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов. Началото на форума е от 13:00 часа, хотел “Радисън САС”, зала “Александър”.

От 17.00 часа в зала "Архиви" на ул. „Московска” № 5 в София ще се открие изложбата "Витоша - страници от историята". Изложбата се организира от Дирекцията на Природен парк Витоша, Държавнa агенция "Архиви" и Софийски държавен архив.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и заместник-министърът Камен Кичев ще дадат пресконференция на тема: „Реално финансово състояние на българските железници от 13.00 часа в Заседателната зала на МТИТС.

По повод на Стратегическия план за развитието на културния туризъм в България, който се обсъжда от правителството в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма ще се състои пресконференция на 14 октомври от 11.00 часа в сградата на министерството на ул. „Славянска” № 8.

Церемония по официалното посрещане на заместник-председателя на Китайската народна република Си Дзинпин ще се състои на пл. „Св. Александър Невски” от 15.30 часа. Пред паметника на Незнайния войн ще бъдат положени цветя и венци. В програмата на посещението са предвидени срещи на заместник-председателя Си Дзинпин с президента Георги Първанов, с вицепрезидента Ангел Марин и с министър-председателя Бойко Борисов.

От 10.45 ч., в зала Родопи на Интер Експо Център ще се проведе пресконференция на тема: „Изложбите СИХРЕ и Светът на мебелите – основни и съпътстващи събития”. По време на пресконференцията за първи път ще бъдат представени данни за развитието на българския туризъм в периода януари-август 2009 г.

Международна конференция „Прокурори и съдии” ще започне в 9.00 часа в хотел Хилтън, зала Мусала 2.

SOS детски селища България организира пресконференция на тема „да направиш добро е лесно, когато мнозина помагат” от 11:00 часа в Центъра за семейно консултиране и подкрепа, гр. София, пл. “Райко Даскалов” 2-а

Международният фестивал за документални филми
, посветени на човешките права „Един Свят” представя на 14 октомври, сряда от 19 часа, в Чешки център на ул.Раковски №100, до Театър на армията, българския документален филм „Невидими” на режисьора Константин Боянов.

От 11.00 ч. в Гранд хотел София, зала „Триадица 2” бензиностанции ЕКО ще представят резултатите от изследване профила на българските шофьори.

Института по социология при Българската академия на науките организира кръгла маса на тема: „Цената на задлъжнялостта" от 10.00 до 12.00 часа в сградата на Института по социология при БАН.

„Публичната дипломация и новите предизвикателства в международните отношения. 130 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия" е темата на форума, който ще започне в 10.00 часа в БТА.

От 14.00 часа в БТА ще започне представяне на д-р Юлиян Йорданов - кандидат на Столичната лекарска колегия за председател на Българския лекарски съюз.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, заедно с гостуващия у нас заместник-председател на Китайската народна република Си Дзинпин и вицепрезидента Ангел Марин, ще пуснат на 14 октомври в употреба пощенско-филателно издание. Темата на съвместното издание е „60 години дипломатически отношения между Република България и Китайската народна република”. Церемонията ще се състои в сградата на администрацията на президента на „Дондуков”2.

Ирина Савина ще даде пресконференция утре в 10. 30 ч. на тема Проект за наредба за управление на общинските пътища в Официална зала на Столична община.

В 15.00 ч. в сградата на ВСС на ул. “Съборна” № 9 ще се състои среща на висшите магистрати с министъра на външните работи д-р Румяна Желева.

От 10,00 до 13,00 часа в Институт Сервантес – София ще се състои семинар „Езикът в медиите”.

В Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се състои среща по повод проект „Провеждане на информационна програма н Европейската комисия в Република България” със студенти от катедра „Европеистика” от 9.30 часа в зала 1. От 16.00 часа ще се проведе лекция по въпросите на българското образование в зала 2. Тържествено честване на 140 години от рождението на проф. Стоян Аргиров-дългогодишен директор на Университетска библиотека ще започне в 18.00 часа в зала 1.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще бъде гост на представянето на проект «Мадрид с младежта на България» в Търговище
. Проектът включва създаването на младежки социално-образователен център в Търговище и дейността му ще обхваща Разград и Шумен. По-късно същия ден министър Младенов ще се срещне с Митко Стайков, областен управител на Търговище и с представители на структурите на МТСП и на социалните партньори.

Откриване на обекти на трансграничен туристически продукт: Акропол на Пуаталия, Римски терми, Пиргова кула, Комплекс «Св. Георги», кв. Колуша
. Откриването ще се проведе на 14 октомври 2009 г. от 10.00 ч. в Заседателната зала на Община Кюстендил.

Елитни университети и скъпи пансионни училища идват в България за изложението “Европейско образование’09” в хотел “България”, на 14 октомври.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4022 |12.10.2009 Предстоящо на 13 октомври . 0| 3934 |11.10.2009 Предстоящо на 12 октомври . 0| 3926 |08.10.2009 Предстоящо на 9 октомври . 0| 4066 |07.10.2009 Предстоящо на 8 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads