Реклама / Ads
0| 4953 |31.01.2011 СВЯТ

100 хил. души пазят данни за Уикилийкс

.
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж предупреди, че е подготвил нова мощна порция секретни документи, които ще бъдат публикувани в случай, че се опитат да закрият сайта му.
 

За тези свои намерение австралиецът разказа в интервю за американското предаване „60 минути."

По думите на Асандж копие от всички материали, които са подготвени за публикация, се съхраняват във вид на кодирани фрагменти от 100 хиляди души. „Всичко, което трябва да се направи е да се изпрати ключ към шифъра и те могат да публикуват всички материали самостоятелно", подчерта още той.

Основателят на скандалния сайт поясни, че въпросните ключове ще бъдат изпратени само в краен случай - например ако голяма част от членовете на екипа бъдат арестувани или убити. За какви документи обаче става дума Асандж не уточни.

Преди време той разказа, че притежава „зловещи" документи, които ще бъдат публикувани в случай, че се случи нещо с него. Относно съдържанието на скандалните записи той не каза нищо, но подчерта, че основание за притеснение трябва да има не само американското правителство, но и медийният магнат Рупърт Мърдок.

В момента срещу Джулиан Асандж се води разследване по обвинение в престъпление от сексуален характер, извършено в Швеция. Той беше задържан в Лондон, а след това пуснат под гаранция.

Молбата на шведските власти за екстрадиция на Джулиан Асандж ще бъде разгледана от британския съд на 6 и 7 февруари. Датата за начало на процеса по искането на шведската страна беше оповестена след 10-минутно изслушване в зала в южен Лондон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4598 |08.01.2011 Публикациите на Уикилийкс застрашават хората . 11| 5504 |11.12.2010 Уикилийкс: Папата е срещу Турция в ЕС . 14| 6413 |26.03.2010 Британци пазят паметта на български войни в Солун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads