Реклама / Ads
1| 3939 |19.01.2020 СВЯТ

17 души умряха в Китай от мистериозна белодробна болест

.
Здравните власти са диагностицирали 17 нови случая на загадъчната белодробна болест в централния китайски град Ухан.
 

Досега двама пациенти в Китай са починали от пневмония, причинена от новия вид коронавирус, за който се предполага, че е възникнал на пазар за животни в Ухан, предаде ДПА, цитирана от БТА.
 

Коригираната цифра бе обявена, след като експерти са прегледали пациенти с неизвестни досега белодробни заболявания в няколко болници, съобщиха здравните власти на Ухан. Общият брой на диагностицираните пациенти, поразени от този нов вид коронавирус в Китай, нарасна до 62.

 

От 17-те пациенти, диагностицирани с вируса, трима са в тежко състояние, а останалите са стабилни. Властите ще продължат да тестват подозрителни случаи.

Коронавирусите често причиняват безобидни неразположения като настинки, но те могат да доведат и до опасни респираторни заболявания като тежък остър респираторен синдром (SARS) и близкоизточен респираторен синдром (MERS). 
 

Според специалистите новият патоген е подобен на вируса на SARS, но основните разлики са в протеините, с които вирусът атакува човешките клетки.

Китай оповести за първия смъртен случай, предизвикан от нов коронавирус

Световната здравна организация заяви, че засега няма "ясни доказателства" вирусът от Ухан да се разпространява чрез контакт с хора. В същото време експерти от британския Кралски колеж в Лондон предупредиха да не се изключва предаването от човек на човек въз основа на миналия опит с огнища на SARS и MERS.

Здравните власти в Ухан съобщават, че броят на заразените хора е 62, но експерти предположиха в проучване, публикувано в петък, че в град Ухан може да има 1700 случая.

Появата на вируса поражда безпокойство, тъй като стотици милиони хора се готвят да пътуват по време на китайската Нова година по-късно този месец.

Има съобщения за заболели от вируса в няколко китайски града и в други страни, включително Тайланд и Япония.

 

Летищата в няколко съседни страни на Китай въведоха проверки на пристигащите пътници. В САЩ на летищата в Ню Йорк, Сан Франциско и Лос Анджелис започнаха медицински проверки на пристигащите от Ухан.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6114 |29.12.2019 Иран, Русия и Китай подписаха меморандум за морската отбрана . 0| 5292 |19.12.2019 Минус 40 градуса закова живакът в Китай . 0| 5242 |19.12.2019 Китайка опита да проникне в резиденцията на Тръмп във Флорида . 3| 5517 |24.10.2019 Китайци са убитите в камиона-ковчег

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads