Реклама / Ads
0| 5011 |14.11.2014 СВЯТ

Активисти протестираха за климатичните промени преди срещата на Г-20

.
Австралийският град Бризбейн се подготвя за срещата на върха на 20-те най-развити икономически страни в света. На двудневният форум лидерите от Г-20 ще обсъждат икономическото развитие и нови стратегии за глобалната икономика да устоява на бъдещи сътресения.
 

 Природозащитници обаче протестираха срещу липсата в дневния ред на въпроса за климатичните промени. Близо 400 активисти заровиха глави в пясъка на плажа, за да покажат каква според тях е позицията на австралийското правителство, заяви Идън Теън от организаторите:

 

Г-20 започва този уикенд и решихме, че това е доста забавно и въздействащо послание към нашето правителство. Това всъщност смятаме за политиката им в момента. Светът действа, а ние сме си заровили главите в пясъка, съобщи БНР.

 

Споразумението между САЩ и Китай да намалят въглеродните емисии  увеличи натиска върху австралийските управляващи да променят политиката си за климата. Премиерът Тони Абът многократно е критикуван за отмяната на данъка върху въглеродните емисии и намаляването на възобновяемата енергия. 

 

 Американският президент Барак Обама ще отпусне 3 милиарда долара за фонда на ООН, подпомагащ най-бедните държави в борбата им с климатичните промени, съобщи представител на администрацията във Вашингтон. В наш национален интерес е да помагаме на уязвимите страни да изградят система за отпор на климатичните промени, е заявил източникът малко преди Обама да замине за срещата на Г-20 в Австралия. Очаква се американският президент официално да обяви дарението на среща на фонда в кулоарите на форума на Г-20. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5197 |03.06.2012 Близо 20 000 души протестираха снощи в Кайро . 0| 4372 |05.12.2011 Активисти на Грийнпийс щурмуваха френска АЕЦ . 11| 6141 |03.06.2010 Посрещат активистите като герои в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads