Реклама / Ads
0| 6825 |23.03.2012 СВЯТ

„Анонимните" удариха по Ватикана

.
Членове на хакерската група „Анонимните" в Мексико блокираха уебсайтове, свързани с посещението на папата в страната, предаде АП. В разпространено видео обращение се посочва, че предстоящата визита е безсмислена, защото щяла да изхарчи пари, които в разгара на кризата могат да се използват за социални дейности.
 

Визитата на папа Бенедикт XVI можела да послужи и в предстоящата президентска кампания, което е недопустимо, заявиха от „Анонимните".

Неговото посещение в Куба вече предизвика остри коментари.

 

Самуел Нахера, говорител за мексиканския епископална конференция, заяви на своята интернет страница, че сайтът за папската визита е бил блокиран от "кибер атака."

 

Десетки арести на дисиденти бяха извършени в Куба по време на протест на съпруги и майки на политически затворници от движението "Жени в бяло". Арестите стават седмица преди посещението на папа Бенедикт XVI на Острова на свободата.


Кубинските власти арестуваха през уикенда около 70 жени от дисидентската организация "Жени в бяло". 19 от тях са арестувани по време на протестно шествие вчера в кубинската столица Хавана. Жените, облечени в традиционните бели дрехи, бяха заобиколени от органите на реда и отведени с автобуси.

 

Представителка на дисидентската група "Дами в бяло" съобщи, че 33 жени, сред които водачката на групата Берта Солер, били задържани, когато отивали на неделна литургия. Поводът за протестните шествия на "Жените в бяло" е годишнината от арестите през март 2003-та година на 75 опоненти на правителството в Куба.

 

Именно тези арести са основание за създаването на дисидентската организация. Куба твърди, че в затворите й няма никакви политически затворници, а дисидентите са обикновени престъпници и наемници, платени от Вашингтон, за да всяват безредици. Арестите предшестват официалната визита на папата в Куба в началото на следващата седмица. Бенедикт XVI ще пристигне в Хавана след тридневно посещение в Мексико.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6957 |02.06.2011 Китайски хакери удариха Пентагона . 2| 5253 |26.04.2011 Роми превзеха Ватикана . 0| 4845 |24.03.2011 Хакери удариха ЕК . 17| 7309 |24.01.2011 Гардиън: Крайни екстремисти удариха отново в Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads