Реклама / Ads
1| 6764 |30.10.2013 СВЯТ

Арестуваха подземния бос Чазим Османи

.
Скандалният албански бизнесмен Чазим Османи е арестуван снощи в Белград. Водачът на престъпния клан Османи е арестуван за 48 часа по обвинение, че пребил приятелката си Манда Попович, съобщава вестник „Вечерне новости”.Грозната сцена се разиграла миналия уикенд в белградския хотел „Зира“. Чазим, известен и с прякора си Феликс, офейкал с „Ферари“-то си след побоя. Колата му е намерена ден по-късно в гараж.
 

Адвокатът на криминалния бос Велко Делибашич обясни пред медиите, че Феликс не е участвал във физическа саморазправа с Манда Попович, която е гражданка на Черна гора. По думите му, жената започнала да се сърди за нещо, след което се нахвърлила на възлюбения си и го ударила. Тогава се намесил бодигардът на Османи, който се опитал да защити клиента си.

Делибашич заяви, че на Попович ще й бъдат предявени обвинения за лъжесвидетелстване и ще бъде поискано да й издадат ограничителна заповед, за да не се доближава до Османи. Според него, жената преследвала Османи, тъй като той отказвал да има отношения с нея.

Албанският бизнесмен имаше връзки с Ана Николич и певицата Наташа Беквалац. Манда Попович отскоро е във фокуса на медиите, след като измести Николич.

Османи е един от най-богатите хора на Балканите. Състоянието му се равнява на около 400 млн. евро. Империята си е изградил в Германия заедно с братята си, а през 2000 година се преселва в Хърватия, където получава и гражданство. Тогава медиите обявиха, че лично Османи дърпа конците на тогавашния хърватски президент Стипе Месич.

Лидерът на клана Османи се свързва с наркокартели, злоупотреби и дори убийства. Той е сочен за поръчител на убийството на журналиста Иво Пуканич, който разследваше контрабандата на цигари на Балканите. Името на Османи като замесен в убийството излезе едва през 2009 година. Дотогава за виновник се смяташе печално известният в България Сретен Йосич.

През 2008 година Пуканич беше взривен в Загреб. Две години по-рано тогавашният главен секретар на българското МВР Бойко Борисов предупреждавал, че Сретен Йосич е готвел покушение. За убийството бяха задържани и осъдени шест души, за които се смяташе, че са свързани с Йосич. Според хърватския журналист Домагой Маргетич, обаче, тъкмо Чазим Османи е поръчал журналиста.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6487 |28.09.2013 Арестуваха 21 неонацисти в Чехия . 5| 5938 |05.05.2013 Арестуваха заместник-председателя на британския парламент за опит за изнасилване на мъж . 3| 5443 |28.09.2012 Арестуваха продуцента на филмa "Невинността на мюсюлманите" . 7| 7246 |27.05.2012 Арестуваха камердинера на папа Бенедикт XVI за шпионаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads